Traseismul politic, la cote maxime. Peste 20 de aleși au schimbat partidul în șase luni

Data publicării:
parlament mediafax 2 -3

Conservatorii şi liberalii fac racolări pe bandă rulantă. Astfel, PC avea la începutul anului 19 parlamentari. Între timp, a racolat cinci aleşi de la PPDD şi unul de la PDL.

Liberalii au luat trei deputaţi de la PDL şi unul de la PPDD, precum şi doi senatori tot de la Partidul Poporului. De altfel, acesta este partidul care a pierdut cei mai mulţi aleşi. 19 în total, dintre care 10 nu au trecut la alt partid, ci au ales să-şi facă un grup de independenţi.

Democrat-liberalii au pierdut şi ei opt oameni. La fel, tabăra liberalilor a rămas fără trei parlamentari - Diana Tuşa a demisionat, George Becali a fost condamnat, Dan Radu Ruşanu a fost numit şef al Autorităţii pentru Supraveghere Fiscală.

PSD a pierdut un singur deputat - Aurel Nechita, care a primit decizie definitivă de incompatibilitate de la Înalta Curte.

Toate formaţiunile politice pretind că doresc să stopeze fenomenul migraţiei politice. Dar nici nu au zis nu în momentul în care un om de la un alt partid politic le-a bătut la uşă. În noua Constituţie a fost adoptat un articol care prevede că parlamentarul care pleacă din partid îşi pierde automat mandatul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri