Tu ce vrei pentru România? Silviu Moldovan: De la educaţie pleacă totul

Data publicării:
silviu moldovan

Peste o lună, pe 11 decembrie, românii aleg pe senatorii şi deputaţii care îi vor reprezenta în următorii 4 ani. Până atunci, Digi24 vrea să ştie ce vă nemulţumeşte şi ce soluţii vedeţi. Care credeţi că sunt priorităţile ce ar trebui incluse în „Proiectul pentru România”? Tu ce vrei pentru România? Aceasta este întrebarea la care căutăm răspunsuri.

Silviu Moldovan, agent de turism:

Acum un tânăr care termină turismul, îşi ia brevet, are brevet de turism, are licenţă încearcă să se angajeze într-un hotel, într-o companie în domeniu. Nu prea are nicio şansă pentru că i se cere experienţă, experienţă de la prima calificare. Nu vine nimeni în sprijinul unui student sau unui masterand în turism să îl înveţe ceva practic. Da, toată lumea te învaţă teorie, dar una e teoria şi una e viaţa reală.

Eu consider că baza problemelor generale din România este învăţământul. De la educaţie pleacă totul. Dacă nu educi tinerii şi nu mai au o tragere de inimă să meargă la şcoală îşi pierd interesul, nu o să mai ai oameni de calitate, o să devină România o fabrică de făcut diplome. La un moment dat toţi am avea diplome şi am vrea o funcţie de conducere, la un desk. Pe cine o să mai conducem?

Exemplul la Braşov: cred că erau cel puţin şapte fabrici care produceau. Acum nu mai este aproape niciuna. Acum suntem înconjuraţi de mall-uri, hypermarketuri, supermarketuri, toate pe consum, nimic pe produs. De unde să consumi dacă nu şi produci. E un cerc vicios care trebuie închis cumva.

Cum ai vrea să se se dezvolte România, cum ai vrea să se modernizeze? Vă aşteptăm părerile, în format video, pe secţiunea Digivox a site-ului nostru digi24.ro, pe e-mail (digivox@digi24.ro, redactie@digi24.ro) sau pe contul nostru de Facebook. De asemenea, puteţi trimite filmări pe WhatsApp, la numărul 0771.100.304.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri