Tu ce vrei să schimbi în România? Adriana Belu: Neputinţa de a accesa fonduri europene trebuie să dispară

Data actualizării: Data publicării:
adriana belu diasporeza

Pe 11 decembrie românii aleg senatorii şi deputaţii care îi vor reprezenta în următorii 4 ani. Până atunci, Digi24 vrea să ştie ce vă nemulţumeşte şi ce soluţii vedeţi. Care credeţi că sunt priorităţile ce ar trebui incluse în „Proiectul pentru România”? Tu ce vrei pentru România? Ce ai schimba în România? Acestea sunt întrebările la care căutăm răspunsuri.

Nu ştim, nu putem, nu ne pricepem să atragem fonduri europene. Iar acesta e unul dintre lucrurile pe care le-ar schimba în România telespectatorii Digi24. Sunt aproape 10 ani de când am intrat în Uniunea Europeană. Iar una dintre problemele despre care vorbim constant, în acest deceniu, e legată de neputinţa, nepriceperea de a atrage fonduri europene. Şi de iscusinţa cu care le pierdem.

Adriana Belu, avocată: „La 1 ianuarie 2017 se vor împlini 10 ani de când suntem stat membru al Uniunii Europene şi în 10 ani nu am reuşit să dezvoltăm infrastructura astfel încât să putem permite accesul ţărilor membre ale Uniunii Europene, dar şi nu numai, pe teritoriul ţării noastre astfel încât să asigurăm o mobilitate a transportatorilor şi din acest punct de vedere România să se dezvolte economic. Suntem cumva ocoliţi de investitori tocmai din cauza faptului că nu avem nişte drumuri care să permită o investiţie considerabilă în ţara noastră în scopul obţinerii de profit. În altă ordine, nu atragem bani europeni, nu accesăm bani europeni. Suntem printre ultimele ţări cu privire la sumele pe care le accesăm de când suntem stat membru. Din punctul de vedere al educaţiei suntem deficitari din cauza faptului că pleacă foarte mulţi din absolvenţii noştri în special cei care termină o facultate de medicină, dar şi somităţile în materie de IT. Tinerii din ziua de azi nu văd în ţara noastră o ţară care să le ofere perspective şi atunci se reorientează încă din liceu, cel mai târziu în facultate, spre o ţară care să îi primească cu braţele deschise, care să le ofere o stabilitate astfel încât să îşi poată întemeia o familie şi să fie siguri cumva de o prosperitate economică.”

Cum ai vrea să se se dezvolte România, cum ai vrea să se modernizeze? Vă aşteptăm părerile, în format video, pe secţiunea Digivox a site-ului nostru digi24.ro, pe e-mail (digivox@digi24.ro, redactie@digi24.ro) sau pe contul nostru de Facebook. De asemenea, puteţi trimite filmări pe WhatsApp, la numărul 0771.100.304.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri