Tu ce vrei să schimbi în România? Carmen Firan: Este nevoie de decenţă în politică

Data publicării:
carmen firan diasporeza

Pe 11 decembrie românii aleg senatorii şi deputaţii care îi vor reprezenta în următorii 4 ani. Până atunci, Digi24 vrea să ştie ce vă nemulţumeşte şi ce soluţii vedeţi. Care credeţi că sunt priorităţile ce ar trebui incluse în „Proiectul pentru România”? Tu ce vrei pentru România? Ce ai schimba în România? Acestea sunt întrebările la care căutăm răspunsuri.

Cum se vede România din afară? Cum se vede România de peste Ocean? Ce ar schimba românii stabiliţi în străinătate în ţara de unde au plecat, după ce au văzut diferenţele şi proiectele care se pot implementa pentru un trai şi un viitor mai bun?

Carmen Firan, scriitoare: „În România, ce mi se pare, este această încleştare foarte mare pentru putere care din păcate ignoră tot ceea ce România a reuşit să pună împreună în aceşti ultimi ani. Eu cred că în România a existat un salt foarte mare în curăţirea într-un fel a societăţii şi la nivel moral şi acest cuvânt care este cu conotaţii uriaşe în România: corupţia. Cred că s-a făcut enorm pentru ca această plagă să se diminueze pentru ca cei care sunt tentaţi să ştie că există o instituţie, există limite şi există un sistem de justiţie care îi poate amenda. Cred că asta ar trebui să existe în politica românească: puţină decenţă, puţină... cum se spune în America, umilinţă a limbajului, puţin bun simţ. Ceea ce e valabil şi pentru America. Eu dacă aş face un slogan acum în America, l-aş face: Să ne recăpătăm bunul simţ!”

Cum ai vrea să se se dezvolte România, cum ai vrea să se modernizeze? Vă aşteptăm părerile, în format video, pe secţiunea Digivox a site-ului nostru digi24.ro, pe e-mail (digivox@digi24.ro, redactie@digi24.ro) sau pe contul nostru de Facebook. De asemenea, puteţi trimite filmări pe WhatsApp, la numărul 0771.100.304.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri