Tu ce vrei să schimbi în România? Dinu Sidor: Corupţia trebuie prevenită, nu doar tratată de DNA

Data actualizării: Data publicării:
dinu sidor diasporez

Alegerile au trecut şi în curând vom avea un nou Parlament şi un nou Guvern. Iată un prilej pentru ca românii să le spună celor care-i vor guverna în viitorii 4 ani ce îşi doresc pentru ţara lor şi ce cred că nu merge bine, ce ar trebui schimbat.

România a făcut după 1990 numeroase progrese. Dar totuşi, când ne comparăm cu alte ţări, de puţine ori suntem peste media europeană. Modernizarea vine, în egală măsură, de la conducerea ţării şi de la oameni.

Dinu Sidor, jurist: „Aşteptările mele de la guvernanţi ar fi în primul rând eliminarea birocraţiei. Nu ştiu cât este de important pentru noi ca cetăţeni să mergem în fiecare zi să ne confruntăm cu aceleaşi probleme, să avem după noi o multitudine de acte, o multitudine de hârtii care practic nu sunt nici importante, nici relevante pentru noi ca cetăţeni. Trăim în secolul XXI, vrem şi noi să fim o societate câtuşi de puţin modernă şi să avem măcar aspiraţiile modernizării. Toată lumea se axează pe această instituţie DNA, dar nimeni nu îşi pune problema că această instituţie doar tratează, nu şi previne acest fenomen. Ar trebui luate măsuri în ceea ce priveşte educarea populaţiei. Cetăţeanul trebuie să ştie încă de la ieşirea de pe băncile facultăţii că acest fenomen de corupţie este dăunător şi nu vine în ajutorul său. Ceea ce mă determină pe mine şi m-a determinat să mă ocup de studierea acestui fenomen în domeniul facultăţii şi acum la masterat este faptul că mulţi dintre colegii mei sunt demoralizaţi de faptul că în societate şi unde mergi să te angajezi trebuie să vii cu ceva.”

Cum ai vrea să se se dezvolte România, cum ai vrea să se modernizeze? Vă aşteptăm părerile, în format video, pe secţiunea Digivox a site-ului nostru digi24.ro, pe e-mail (digivox@digi24.ro, redactie@digi24.ro) sau pe contul nostru de Facebook. De asemenea, puteţi trimite filmări pe WhatsApp, la numărul 0771.100.304.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri