Tu ce vrei să schimbi în România? Marius Bota: Ne trebuie proiecte de ţară de lungă durată

Data actualizării: Data publicării:
marius bota diasporez

Alegerile au trecut şi în curând vom avea un nou Parlament şi un nou Guvern. Iată un prilej pentru ca românii să le spună celor care-i vor guverna în viitorii 4 ani ce îşi doresc pentru ţara lor şi ce cred că nu merge bine, ce ar trebui schimbat.

Sunt multe problemele din sistemul românesc de educaţie. Schimbările sunt prea dese şi duc la inconsecvenţă, iar lipsa de consecvenţă ne împiedică să evoluăm.

Marius Bota, inginer: „Aspectele sociale care zic eu că trebuie rezolvate: pe de o parte egoismul clasei politice îndepărtat şi gândit din punct de vedere al interesului naţional şi solidaritatea care ar trebui să ne relege din nou ca cetăţeni ai unei singure ţări. Luând punctul acum câteva aspecte pe care le văd îmbunătăţibile în România aş începe cu educaţia. Educaţia şi aici aş vedea şi câteva soluţii. Prima dintre soluţii o văd valorile nou implementate cu adevărat în educaţie. Dincolo de educaţie văd existenţa unor proiecte de ţară de lungă durată. De 20 şi de ani fiecare guvern, fiecare partid care a fost majoritar în Parlament şi-a dus sau a încercat să ducă propriile planuri la final, schimbându-le pe ale celui anterior. Nu a existat o consecvenţă nici pe educaţie, nici pe sănătate, nici pe infrastructură, nici pe agricultură, nici pe păduri şi putem continua lista aceasta. Ar trebui să existe un moment în care toată artileria de ţară să se pună la o masă a discuţiilor să spună în următorii 20 de ani vrem să ajungem aici cu infrastructura, vrem să ajungem aici cu energia, cu economia, cu agricultura.”

Cum ai vrea să se se dezvolte România, cum ai vrea să se modernizeze? Vă aşteptăm părerile, în format video, pe secţiunea Digivox a site-ului nostru digi24.ro, pe e-mail (digivox@digi24.ro, redactie@digi24.ro) sau pe contul nostru de Facebook. De asemenea, puteţi trimite filmări pe WhatsApp, la numărul 0771.100.304.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri