Tu ce vrei să schimbi în România? Marius Istrate: Instituţiile sunt politizate

Data publicării:
marius istrate diasporez2

Pe 11 decembrie românii aleg senatorii şi deputaţii care îi vor reprezenta în următorii 4 ani. Până atunci, Digi24 vrea să ştie ce vă nemulţumeşte şi ce soluţii vedeţi. Care credeţi că sunt priorităţile ce ar trebui incluse în „Proiectul pentru România”? Tu ce vrei pentru România? Ce ai schimba în România? Acestea sunt întrebările la care căutăm răspunsuri.

Marius Istrate, asistent social: „Din ce am observat eu, din activitatea mea profesională cred că o mare problemă în România este legată de politizarea instituţiilor. Ştiu că s-au încercat diferite metode, dar din păcate cred că rămâne în continuare o mare, mare problemă această politizare a instituţiilor cu manageri numiţi pe criterii politice care de cele mai multe ori, ce să spun, poate sunt şi cazuri fericite când sunt şi bine pregătiţi, dar de cele mai multe ori sunt numiţi pe criterii politice, nu sunt activi în domeniul unde au fost numiţi ceea ce înseamnă o slabă pregătire şi implicit o conducere defectuoasă a instituţiei respective. Şi sperăm ca noii guvernanţi care vor veni din luna decembrie să îşi facă un scop din această depolitizare a instituţiilor, dar care să se facă aşa cum trebuie, nu doar pe hârtie. Şi cred că sunt atât de multe de făcut, ştiu eu, dacă discutăm de autostrăzi, de drumuri, de infrastructură pentru că aşa vom atrage bani în România până la, ştiu eu, la un sistem de învăţământ eficient care să fie adaptat cerinţelor pieţei actuale, ca să nu mai vorbim de sistemul de sănătate şi multe multe alte lucruri.”

Cum ai vrea să se se dezvolte România, cum ai vrea să se modernizeze? Vă aşteptăm părerile, în format video, pe secţiunea Digivox a site-ului nostru digi24.ro, pe e-mail (digivox@digi24.ro, redactie@digi24.ro) sau pe contul nostru de Facebook. De asemenea, puteţi trimite filmări pe WhatsApp, la numărul 0771.100.304.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri