Sari la conținut

Tu ce vrei să schimbi în România? Teodor Răileanu: Toate regiunile să se dezvolte egal

Pe 11 decembrie românii aleg senatorii şi deputaţii care îi vor reprezenta în următorii 4 ani. Până atunci, Digi24 vrea să ştie ce vă nemulţumeşte şi ce soluţii vedeţi. Care credeţi că sunt priorităţile ce ar trebui incluse în „Proiectul pentru România”? Tu ce vrei pentru România? Ce ai schimba în România? Acestea sunt întrebările la care căutăm răspunsuri.

Teodor Răileanu, consultant politic şi psiholog: „Mi-aş dori un proiect de ţară în care toate regiunile istorice ale României: Moldova, Muntenia, Transilvania, Maramureşul să aibă o importanţă egală în asigurarea investiţiilor şi a dezvoltării. Noi avem o discrepanţă. Este suficient să vă uitaţi pe absolut oricare dintre statisticile oficiale sau mai puţin oficiale şi veţi vedea o discrepanţă enormă între Transilvania şi Moldova sau chiar între Transilvania şi Oltenia, zona de sud a României. Sunt nişte discrepanţe extraordinare şi acesta cred că ar trebui să fie proiectul de ţară pe care să şi-l asume nu doar preşedintele Iohannis, ci şi viitorul Parlament şi cu siguranţă noul Guvern. Ar trebui echilibrate investiţiile, ar trebui asigurate infrastructura şi toate cele necesare pentru o dezvoltare nu neapărat uniformă, dar echitabilă a regiunilor diferite şi istorice ale României.”

Cum ai vrea să se se dezvolte România, cum ai vrea să se modernizeze? Vă aşteptăm părerile, în format video, pe secţiunea Digivox a site-ului nostru digi24.ro, pe e-mail (digivox@digi24.ro, redactie@digi24.ro) sau pe contul nostru de Facebook. De asemenea, puteţi trimite filmări pe WhatsApp, la numărul 0771.100.304.