Tu ce vrei să schimbi în România? Vasile Braşovanu: Parlamentarii să dea dovadă de onestitate

Data publicării:
vasile brasovanu diasporez

Alegerile au trecut şi în câteva zile vom avea un nou parlament şi un nou Guvern. Iată un prilej pentru ca românii să le spună celor care-i vor guverna în viitorii 4 ani ce îşi doresc pentru ţara lor şi ce cred că nu merge bine, ce ar trebui schimbat.

Sunt câţiva piloni fără de care dezvoltarea României nu există: educaţie, sănătate şi infrastructură. Educaţia trebuie să implice şi copilul, şi părintele, şi profesorul, infrastructura aduce investiţii, iar lista lungă ar putea continua.

Vasile Braşovanu, învăţător: „Mare parte din decizia politică trebuie redirecţionată către educaţie şi sănătate, două din domeniile care pot moderniza într-adevăr România, urmate mai apoi de transporturi, o reţea de transporturi bine puse la punct care să lege estul de vest. Ce aş propune eu e clar o lege a educaţiei în care atât copilul, cât şi părintele, dar şi cadrul didactic să fie în centrul procesului educaţional şi să existe un parteneriat real între aceşti trei actori şi o finanţare corectă şi demnă a sistemului educaţional în funcţie de performanţa pe care o are fiecare profesor, dar iaraşi, în funcţie şi de contextul şi de mediul în care el predă pentru că trebuie ţinut cont şi de acest lucru. Mă aştept de la parlamentari să dea dovadă de onestitate şi integritate pentru că vedem sunt tot mai multe cazuri de corupţie, cazuri în care sunt acuzaţi de luare de mită, de modul în care influenţa este exercitată la anumite niveluri şi atunci cred că e nevoie de reintroducerea valorilor de bază în rândul decidenţilor politici. Mă aştept de la ei să vină cu politici publice care să acopere nevoile tuturor grupurilor şi nu doar a grupurilor majoritare. Îmi doresc oameni educaţi, îmi doresc oameni care să poată vota în cunoştinţă de cauză, care să fie interesaţi de binele comun, care să se implice şi care să dea dovadă de cetăţenie activă pentru că poţi prospera individual, dar doar dacă întreaga comunitate prosperă.”

Cum ai vrea să se se dezvolte România, cum ai vrea să se modernizeze? Vă aşteptăm părerile, în format video, pe secţiunea Digivox a site-ului nostru digi24.ro, pe e-mail (digivox@digi24.ro, redactie@digi24.ro) sau pe contul nostru de Facebook. De asemenea, puteţi trimite filmări pe WhatsApp, la numărul 0771.100.304.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri