Tudorache: Patriarhia a cerut primăriilor de sector câte 10 milioane de lei pentru Catedrala Neamului

Data publicării:
dan tudorache 1

Explicațiile edilului vin la o zi după ce propunerea de a aloca această sumă de bani pentru proiectul Catedralei a fost respins de Consiliul Local al Sectorului 1.

„Proiectul depus de PSD a fost depus pe ordinea suplimentară a şedinţei de ieri (joi - n.r.) a Consiliului Local, a ajuns în şedinţa de comisie şi proiectul nu a trecut. Toţi primarii au spus că au primit această solicitare, era normal ca PSD să o treacă pe ordinea de zi. Nu a trecut, asta este. Este normal ca fiecare administraţie să dea câte un pic şi pentru spitale, şi pentru cultură, şi pentru... mă refer la chestii naţionale”, a declarat edilul.

Întrebat dacă a existat o consultare a cetăţenilor Sectorului 1 privind alocarea sumei de bani pentru Catedrala Mânturii Neamului, primarul a subliniat cetățenii Sectorului 1 i-au ales pe consilieri și în consecință aceștia îi reprezintă.

„Aceasta este o solicitare a unui grup din cadrul Consiliului. E o cerere din partea Patriarhiei. Eu vin în faţa Consiliului şi Consiliul şi consilierii sunt reprezentanţi ai cetăţenilor Sectorului 1. Înseamnă că, dacă această cerere nu a trecut, locuitorii nu au dorit această atribuire de fonduri”, a precizat edilul.

Despre propunerea USB de a se acorda acum două milioane de lei pentru Catedrală şi apoi să se organizeze o consultare a cetăţenilor, Dan Tudorache a spus că trebuie făcută consultare mai întâi.

„Poate cetăţenii nu vor 2 milioane, poate vor 3, sau 3 jumătate, sau 4 milioane. Ori consultăm populaţia, ori atribuim ce solicită Patriarhia. Nu eu, Primăria, am venit, ci un grup a venit şi a propus. „O consultare adevărată, pe un proiect major, se face printr-un referendum. Eu sunt dispus la orice este legat să facem pentru locuitorii Sectorului 1, şi vreau să fie totul transparent”, a explicat el de ce propunerea USB a fost respinsă în şedinţa Consiliului Local. 

În ceea ce privește bugetul Primăriei Sectorului 1, Dan Tudorache a subliniat că Primăria deține fondurile necesare.

„Bugetul îşi permite să dea şi pentru şcoli, şi pentru Catedrală, şi pentru un spital. Deci, îşi permite. Acesta este avantajul Primăriei Sectorului 1”, a arătat el. 

Primarul Sectorului 1 a spus că, deşi proiectul PSD a fost respins în şedinţa de joi a Consiliului local, orice alt grup politic poate veni cu o altă propunere, în celelalte şedinţe. 

Consilierul USB la Sectorul 1 Clotilde Armand a declarat, vineri, într-o conferinţă organizată în faţa Primăriei de sector, că USB s-a abţinut la votul privind alocarea unei sume de 10 milioane de lei pentru Catedrala Mântuirii Neamului, propusă de consilierii PSD, însă a dorit alocarea a două milioane de lei şi consultarea cetăţenilor privind oportunitatea cheltuirii restului de bani pentru spitale.

Un proiect de acordare a sumei de 10 milioane de lei din bugetul Sectorului 1 a fost pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local de joi. Proiectul a fost respins, după dezbateri aprinse în şedinţa CL al Sectorului 1.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri