Tudorel Toader s-a întâlnit cu o delegație a Comisiei de la Veneția, discuțiile vizând legile Justiției

Data publicării:
tudorel-toader-reuniune-jai-inquam-ganea (3)
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, s-a întâlnit, miercuri, cu o delegaţie a Comisiei de la Veneţia, discuţiile vizând aspecte privitoare la legile Justiţiei.

tudorel-toader-reuniune-jai-inquam-ganea (3)
FOTO: INQUAM PHOTOS - Octav Ganea

Tudorel  Toader a avut o întrevedere, la sediul ministerului, cu o delegaţie a Comisiei Europene pentru Democraţie prin Drept (Comisia de la Veneţia), compusă din Claire Bazy-Malaurie, Martin Kuijer, Nicolae Esanu, Kaarlo Tuori şi Grigory Dikov. Din partea Ministerului Justiţiei la întâlnire au participat reprezentanţi ai Direcţiei Elaborare Acte Normative: Ileana Petre, Dragoş Panaitescu şi Dragoş Enrico Dediu, potrivit Agerpres.

"Subiectele abordate în cadrul discuţiei au vizat aspecte privitoare la legile Justiţiei, cu un accent pe cele cinci ordonanţe de urgenţă ale Guvernului iniţiate de către Ministerul Justiţiei şi adoptate în perioada septembrie 2018 - martie 2019 (OUG 77/2018, OUG 90/2018, OUG 92/2018, OUG 7/2019 şi OUG 12/2019)", se precizează în comunicat.

În cursul întâlnirii, arată sursa citată, ministrul a prezentat contextul legislativ şi instituţional care a determinat procesul de modificare şi completare a celor trei legi ale Justiţiei, precum şi considerentele care au justificat adoptarea unora dintre soluţiile legislative cuprinse în cele cinci ordonanţe de urgenţă ale Guvernului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri