Tudorel Toader sugerează că ruptura de PSD s-a produs când a refuzat OUG pe amnistie și grațiere. Ce i-a mai reproșat PSD

Data actualizării: Data publicării:
tudorel toader salut ID102100_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
FOTO: INQUAM PHOTOS - Octav Ganea

Fostul ministru al justiției, Tudorel Toader, a postat pe pagina sa de Facehbook un articol în care se arată că ruptura dintre el și PSD s-a produs atunci când a refuzat să dea ordonanța pe amnistie și grațiere. Au fost însă și alte proiecte care au adâncit conflictul, iar picătura care a umplut paharul a fost refuzul de a modifica Codurile penale prin OUG, potrivit articolului publicat de stiripesurse.ro, pe care îl promovează fostul ministru.

tudorel toader inquam octav ganea 20190219170334_OGN_4866-01
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Tudorel Toader nu a făcut niciun comentariu pe tema articolului postat.

În stire se arată însă că refuzul de a da OUG pentru codurile penale a fost doar ultimul episod al unui conflict mai vechi. Potrivit surselor citate de publicația online, ruptura dintre PSD și Tudorel Toader s-a produs în urma refuzului acestuia din urmă de a da ordonanță de urgență privind amnistia și grațierea, deși din partea PSD au fost făcute presiuni mari.

De altfel, mai multe voci din PSD și ALDE legau, la finalul anului trecut, posibilitatea amnistiei și grațierii de Centenarul Marii Uniri.

Moment zero în anul centenar este un moment potrivit pentru toată lumea, pentru că în acel moment zero poate se vor putea spune multe lucruri, care poate astăzi nu se pot spune”, arăta Darius Vâlcov, consilier al premierului Viorica Dăncilă, condamnat în primă instanță la 8 ani de închisoare.

Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, spunea de asemenea că se impune o măsură reparatorie având în vedere „gravele excese şi abuzuri” care s-au petrecut la nivelul DNA şi a opinat că aceasta poate să fie o măsură de amnistie sau graţiere.

Chiar Tudorel Toader spunea că „suntem în anul Centenar, legiuitorul ar putea fi generos din această perspectivă”, dar a negat tot timpul că la Ministerul Justiției s-ar afla în lucru o ordonanță de urgență pe tema amnistiei și grațierii.

Un alt motiv de dispută a fost proiectul Fondului Suveran de Dezvoltare şi Investiţii, pentru care Ministerul Justiției a dat două avize negative, mai scrie știripesurse.ro, menționând că acesta este proiectul „de suflet” al lui Liviu Dragnea, președintele PSD.

Tudorel Toader a demisionat săptămâna trecută, după ce PSD i-a retras sprijinul politic.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri