Sari la conținut

Tudose, despre relația sa cu Iohannis şi Dragnea

Prim-ministrul Mihai Tudose a afirmat, marți, că are „o relație normală” cu președintele Klaus Iohannis, precizând că se consultă cu acesta pe teme de politică externă și de apărare, relatează Agerpres.

BUCURESTI - ZIUA STATELOR UNITE ALE AMERICII

Klaus Iohannis și Mihai Tudose participă la recepția organizată de ambasada SUA cu ocazia Zilei Independenței a Statelor Unite ale Americii, în București, marți 4 iulie 2017. FOTO: Inquam Photos / Adel Al-Haddad

Întrebat la TVR 1 cum ar caracteriza relația sa cu șeful statului, premierul a răspuns: „O relație normală, între un prim-ministru și un președinte ai aceleiași țări. Vorbim, ne consultăm pe politică externă, pe politică de apărare. Este președintele României”.

Totodată, chestionat cum a primit președintele Iohannis vestea că Adrian Țuțuianu a demisionat din funcția de ministru al apărării, premierul Tudose a precizat: „A spus că este decizia mea și, dacă îi trimit înlocuitor, este în regulă. I-am spus numele, a spus: 'Este în regulă, aștept hârtiile'”.

Pe de altă parte, șeful Guvernului a susținut că are o relație de prietenie cu președintele PSD, Liviu Dragnea, cu care se afla la masă atunci când presa a anunțat că ar fi probleme privind plata salariilor în sistemul militar. „Eram cu el la masă, iertați-mă, nu te duci la masă cu unul care... Ne-am dus să ne punem ciorbele în cap? Nu. Ne-am dus pur și simplu ca doi prieteni, doi colegi, la masă”, a explicat Tudose.

Întrebat dacă Liviu Dragnea l-a invitat la pescuit până în prezent, Tudose a spus că nu mai pescuiește „nici măcar de dragul unei poze”, aluzie la faptul că fostul premier Sorin Grindeanu a făcut fotografii în Deltă, la pescuit, cu liderul PSD.

„Eu sunt de la Brăila, am pescuit în viață până la vreo 18 ani - 19 ani, așa încât îmi ajunge, nu mai, mi s-a luat”, a mai afirmat Tudose.