Sari la conținut

Tudose, după întâlnirea cu Hans Klemm: „Vom crea un mediu atractiv pentru investitori”

Prim-ministrul Mihai Tudose i-a transmis ambasadorului SUA în România, Hans Klemm, asigurări că Executivul va continua Parteneriatul Strategic cu Statele Unite ale Americii și că are capacitatea să creeze „un mediu atractiv pentru investitori”.

Tudose_HansKlemm

Sursă foto: gov.ro

Premierul PSD a dat asigurări ambasadorului Klemm că Guvernul României va continua Parteneriatul Strategic cu SUA.

„Cele două decenii de Parteneriat Strategic între România și SUA reprezintă o garanție a relației puternice dintre ţările noastre, relație care trebuie continuată și consolidată. Sunt convins că avem potențialul de dezvoltare a relației bilaterale. Totodată, vă asigur că vom continua să fim un partener de încredere al SUA în această parte a Europei și că avem capacitatea de a crea un mediu atractiv pentru investitori”, a afirmat premierul Tudose, potrivit unui comunicat de presă al Guvernului.

Pe agenda discuțiilor a figurat și modul în care bugetul de 2% din PIB alocat Apărării va relansa colaborarea militară dintre România și SUA de pe noi baze.

De asemenea, discuțiile au vizat necesitatea consolidării relațiilor economice bilaterale, șeful Executivului și ambasadorul SUA fiind de acord că nivelul acestora nu reflectă încă „stadiul excepțional al relațiilor politico-militare”.

Ambasadorul Hans Klemm a subliniat că după ultima întâlnire româno-americană la nivel înalt credibilitatea României la Casa Albă a crescut, fapt ce se va reflecta și în încrederea investitorilor americani în economia românească.

În acest context, premierul Mihai Tudose va avea, în luna octombrie, o întâlnire cu potențiali investitori americani în România, pregătită de Guvernul României împreună cu Ambasada SUA.

România oferă un mediu de afaceri prietenos. Aș vrea să prezint investitorilor americani oportunitățile de afaceri din țara noastră și să îi asigur că în calitate de prim-ministru înțeleg că afacerile se dezvoltă pe stabilitate și predictibilitate”, a subliniat șeful Executivului.

Întâlnirea Tudose-Klemm vine în contextul în care reprezentanții Camerei Americane de Comerț din România AMCHAM au criticat schimbările de politică fiscală anunțate în noul program de guvernare PSD-ALDE, în special ideea impozitului pe cifra de afaceri.

„Acest debut al noului Cabinet, care înainte de preluarea efectivă a mandatului a anunţat o serie de măsuri suplimentare cu impact economic major, trimite un semnal negativ către comunitatea de afaceri şi potenţialii investitori”, au arătat investitorii americani.

Pe aceeași temă