Tudose: E o taxă de solidaritate cu statul, care a oferit oamenilor prilejul să câştige atâţia bani

Data publicării:
mihai tudose govro

Premierul Mihai Tudose a explicat luni de ce vrea Guvernul să impună taxă de solidaritate persoanelor fizice. El a afirmat că statul a creat condiții pentru ca unii oameni să câștige foarte mulți bani, așa că la rândul lor ei trebuie să fie solidari cu statul.

Prim-ministrul a precizat că încă nu a fost stabilit un prag de la care va porni taxa de solidaritate.

„Va fi aplicată persoanelor fizice, persoane care câştigă foarte mult, care beneficiază de o mulţime de lucruri din partea statului şi care înţelegem că funcţionează în toată lumea, să plătească peste un anumit prag valoric o taxă în plus de solidaritate cu statul, care i-a oferit prilejul să câştige atâţia bani”, a spus premierul Tudose.

El a mai spus că nu ştie dacă taxa de solidaritate va fi aplicată de anul viitor, având în vedere că simulările continuă. El a spus că sunt mai multe scenarii testate în acest moment, însă nu a oferit detalii cu privire la aceste simulări. Tudose nu a spus nici cât se aşteaptă statul să încaseze prin acest impozit, pentru a-l considera fezabil.

„Dacă se va stabili că va fi aplicat de la un anumit prag, un anumit procent, iar impactul va fi foarte mic, probabil că nu îl vom aplica. (...) Dacă cifra este foarte mică şi nu contează, e mai mare efortul decât rezultatul, nu va fi aplicată”, a explicat Tudose.

Liderii coaliţiei PSD-ALDE au făcut luni evaluarea săptămânală a Guvernului Tudose. La întâlnire din biroul lui Liviu Dragnea din Camera Deputaţilor au fost chemaţi premierul şi mai mulţi miniştri. 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri