Tudose: E prima oară când Comisia Europeană nu ne critică

Data actualizării: Data publicării:
tudose2

Premierul Mihai Tudose spune că mesajul președintelui Comisiei Europene, Jean Claude-Juncker, privind primirea României în Schengen și privind summit-ul UE organizat la Sibiu este „extraordinar”.

„Vreau să remarc şi să felicit toţi membrii Guvernului şi pe toţi românii practic, care au făcut posibil ca în mesajul de astăzi, mesajul anual al preşedintelui Consiliului European (Comisiei Europene - n.r.), domnul Jean Claude Juncker, a făcut referire la România şi numai pozitiv. Este un mesaj extraordinar. Este prima dată când Comisia Europeană nu ne critică, ci apreciază demersurile pe care le-am făcut noi, cu toţii. România este eroina acestei poveşti”, a spus Tudose, la începutul ședinței de guvern.

Uniunea Europeană trebuie să primească rapid Bulgaria și România în spațiul Schengen, a spus președintele Comisiei Europene în discursul său anual privind starea Uniunii.

Tot el a declarat că un summit european va fi organizat la Sibiu, a doua zi după ieşirea Marii Britanii din blocul comunitar. Propunerea a fost făcută de președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker.

„Cer preşedintelui Donald Tusk şi României, ţara care va deţine preşedinţia (n.red.: Uniunii Europene) în prima jumătate a anului 2019, să organizeze un summit special în România, pe 30 martie 2019. Mi-aş dori ca acest summit să aibă loc în frumosul oraş Sibiu, sau Hermannstadt, denumirea după care îl cunosc eu. Acela va fi momentul în care ne vom reuni să luăm deciziile necesare pentru a clădi o Europă mai unită, mai puternică şi mai democratică”, a spus Jean Claude Juncker.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri