Tudose îl atacă pe liderul PNL Dan Motreanu: Când dă el cu bordura e de bine, când îl bate un pic vântul, îl doare la operație

Data publicării:
BUCURESTI - CONFERINTA - PSD - MIHAI TUDOSE - 2 DEC 2020
Mihai Tudose, vicepreședinte PSD și europarlamentar. Foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Vicepreședintele PSD Mihai Tudose l-a atacat, vineri, pe prim-vicepreședintele PNL, Dan Motreanu, care este nemulțumit de ieșirile social-democraților din ultima vreme împotriva miniștrilor PNL, astfel liderul liberarilor din Giurgiu spunând că este dificilă formarea de alianțe locale în toată țara, așa cum ceruse Marcel Ciolacu.

„A doua declarație la care făcea referire domnul citat de dumneavoastră se referă la colegii noștri de la Gorj. Cu două săptămâni înainte de teribilul accident de acolo, președintele PNL Gorj a dat o declarație, «ce bine că de doi ani de zile nu mai e niciun pesedist la CE Oltenia, că dacă mai erau, se întâmplau nenorociri la CE Oltenia!». Aia nu era un atac, era așa, o chestie de bine. După ce s-a întâmplat nenorocirea și ăștia au spus «N-ați spus voi acum că numai voi sunteți?», ia cu pâine și vezi ce-ai făcut acolo.

A ieșit repede, «nu se poate, atacuri de genul ăsta». De ce nu ai reacționat prima dată, când ai spus că ce bine că nu sunt nenorociții de pesediști la CEO? Bine, și sfidând orice logică, ei fiind cei care închid mineritul. Când dă el cu bordura e de bine, când pe el îl bate un pic vântul, e sensibil și îl doare la operație”, a declarat Mihai Tudose, la o conferință de presă la Brăila.

Un nou scandal a izbucnit în sânul coaliției de guvernare după ce președintele PSD, Marcel Ciolacu, a cerut ca PNL să nu mai poată încheia alianțe locale cu alte partide în afara social-democraților. Primvicepreședintele PNL Dan Motreanu a declarat pentru Digi24.ro că acest lucru nu este posibil atâta timp cât liderii PSD continuă să îi atace pe miniștrii PNL.

Marcel Ciolacu a afirmat vineri că nu dorește să comenteze declarațiile prim-vicepreședintelui PNL, dar i-a reamintit că „a furat de la PSD 28 sau 30 de primari înainte de alegeri la Giurgiu”.

Reacția liberalului vine după ce președintele PSD Giurgiu, Marian Mina, a postat sâmbătă pe pagina sa de Facebook un mesaj pentru „capetele înfierbântate de la PNL”. În postare, social-democratul îi acuză pe liberali că „jumătate dintre miniștrii” lor sunt cu probleme, dând exemplul ministrului de Interne, Lucian Bode, ministrului Jusiției, Cătălin Predoiu și pe cel al ministrului Energiei, Virgil Popescu.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a cerut în coaliție ca PSD și PNL să formeze alianțe obligatoriu și la nivel local, în Consiliul Județean și primării.

Ciolacu a declarat, tot vineri, că, dacă liberalii sunt de acord, actuala coaliție cu PNL s-ar putea transforma într-o alianță cu proiect de țară care să câștige alegerile din 2024. Acesta a spus că astfel cele două mari partide, „unul de stânga și unul național-liberal”, se pot așeza la masa discuțiilor, dacă doresc „o alianță pentru România”.

Editor : Alexandru Costea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Orașul din România de care fuge toată lumea, deși chiriile încep de la 9 lei: "Au zis că nu mai pot sta în...
Digi FM
Florin Negruțiu dezvăluie strategia subtilă a lui Marcel Ciolacu în PSD și politica din spatele alegerilor...
Pro FM
Cât a avut de tras Celine Dion după ziua nunții! "Am mers la doctor. A trebuit să iau antibiotice vreo 3...
Film Now
Ben Stiller spune că a fost terifiat de recenziile îngrozitoare primite în urma lansării filmului „Zoolander...
Adevarul
Scene horror în centrul Londrei. Mai mulți cai plini de sânge și-au aruncat călăreții și au lovit mașini și...
Newsweek
Pensie cu 3.200 lei mai mică la recalculare pentru un pensionar. Ce meserie a avut și cât timp?
Digi FM
Fiica lui Catherine Zeta-Jones, o copie fidelă a mamei sale la 21 de ani. Carys strălucește în rochia mamei...
Digi World
Un artist din Franța a devenit prima persoană care a călătorit într-o mașină zburătoare: „A fost o experiență...
Digi Animal World
Un aligator a adormit sub un avion al Forțelor Aeriene din Florida. Momentul când reptila este evacuată de pe...
Film Now
Antonio Banderas, impecabil pe covorul roșu la brațul lui Nicole Kimpel. Actorul și iubita lui cu 21 ani mai...