Sari la conținut

Tudose: Să dea Dumnezeu să avem un an rodnic, liniştit în mod cert nu va fi

Premierul Mihai Tudose îşi doreşte ca Guvernul să aibă „un an rodnic”, precizând că „liniştit în mod cert nu va fi”.

mihai tudose-govro

Foto: gov.ro

„La mulţi ani pentru cei cu care ne vedem prima dată anul acesta. Este prima şedinţă de Guvern din acest an. Să dea Dumnezeu să avem un an rodnic, că liniştit în mod cert nu va fi”, a spus Tudose, la începutul reuniunii Executivului, potrivit Agerpres.

El a adăugat că Banca Mondială şi-a revizuit estimarea referitoare la ţara noastră în anul 2017 şi prognoza pentru acest an.

„Banca Mondială şi-a revizuit estimarea privind închiderea anului 2017, ducându-ne la o creştere de peste 6, de 6,4. O să avem şi noi în curând datele oficiale. Dar cunoscând pesimismul de care au dat ei dovadă întotdeauna, apreciem procentul dat de ei, 6,4, creştere pe 2017, şi au îmbunătăţit şi prognoza pentru 2018, ceea ce nu este un lucru rău”, a afirmat Tudose.

Economia României va înregistra un avans de 4,5% în 2018 şi de 4,1% în 2019, faţă de o expansiune de 3,7% şi, respectiv, 3,5%, previzionată în iunie, se arată în raportul "Global Economic Prospects", publicat, marţi, de Banca Mondială.

Instituţia financiară internaţională se aşteaptă ca România să raporteze pentru 2017 o creştere a PIB-ului de 6,4%, faţă de 4,4%, previzionată în iunie.