Tudose: Taxa de solidaritate, „la discutate și uitate”

Data actualizării: Data publicării:
mihai tudose govro

Premierul Mihai Tudose a precizat, marți, că Executivul nu va introduce taxa de solidaritate, deși măsura este prevăzută în programul de guvernare aprobat de Parlament în urmă cu mai puțin de o lună. Șeful Guvernului PSD-ALDE a explicat răzgândirea prin faptul că măsura ar fi avut un efect „puțin” și ar fi provocat un „deranj” mare.

mihai tudose govro
Sursă foto: gov.ro

Întrebat dacă s-a mai discutat despre introducerea taxei de solidaritate și care este concluzia, șeful Executivului a răspuns: „Concluzia, astăzi, este că putem să o trecem la discutate și uitate”.

Tudose a precizat că, după simulările făcute, s-a constatat că efectele introducerii acestei taxe ar fi fost mai mult în planul imaginii. „Era prea puțin pentru a face ceva și prea mare deranjul”, a spus șeful Guvernului.

Chestionat de jurnaliști dacă, în lipsa taxei de solidaritate, vor fi luate alte măsuri pentru a crește veniturile la bugetul de stat, premierul a negat. „Nu vom avea nicio măsură care să apese pe bugetul populației (...) Deocamdată, nu avem alte măsuri în ceea ce privește taxe și impozite pentru populație”, a declarat Tudose.

Precizările premierului vin după ce, luni, secretarul general al PSD, Marian Neacșu, a afirmat că taxa de solidaritate nu va fi, cel mai probabil, introdusă, deoarece efectele economice ale măsurii ar fi fost „mult mai mici” față de impactul în planul imaginii. „Am văzut câteva din simulările făcute. După părerea mea, efectele economice ale măsurii respective sunt mult mai mici faţă de impactul pe care l-ar avea din punct de vedere al imaginii”, a spus Neacșu.

Pe 17 iulie, premierul Tudose declara că, cel mai probabil, Guvernul va introduce o taxă de solidaritate pentru persoanele care au câștiguri mari şi care trebuie să plătească în plus la stat pentru că acesta le-a oferit şansa să se îmbogăţească. „Va fi aplicată persoanelor fizice, persoane care câştigă foarte mult, care beneficiază de o mulţime de lucruri din partea statului şi care înţelegem că funcţionează în toată lumea, să plătească peste un anumit prag valoric o taxă în plus de solidaritate cu statul, care i-a oferit prilejul să câştige atâţia bani”, spunea Tudose.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri