Tudose: Vreau un guvern al cărui număr de ministere să înceapă cu cifra 1

Data publicării:
TUDOSE MINISTRI PARLAMENT 170629_PLEN_CABINET_TUDOSE_11_INQUAM_Photos_Octav_Ganea

Premierul își dorește un guvern al cărui număr de ministere să înceapă cu cifra 1. Mihai Tudose a vorbit, la Antena 3, despre restructurarea Executivului și a spus că există un singur ministru cu care nu poate lucra.

TUDOSE MINISTRI PARLAMENT 170629_PLEN_CABINET_TUDOSE_11_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
FOTO: Inquam Photos

„Un Guvern cu 28 de ministere e cam mult. Eu mi-aş dori să înceapă cu 1. Că-s 11, că-s 19, să înceapă cu 1. S-au creat, de-a lungul timpului, o mulţime de pui. Le-aş dori comasate la loc. Elimină birocraţia. Să limităm cheltuielile, să eficientizăm actul administraţiei publice”, a declarat şeful Guvernului, adăugând că vrea un guvern mai suplu, informează news.ro.

El a spus că nu face parte din nicio tabără, „din niciun trib”, ci este membru PSD.

„Eu m-am angajat la debirocratizare. Stau în funcţia asta căt simt că pot să ceea ce cred că e bine. Dacă nu mai simt, mă duc acasă”, a precizat Tudose.

Prim-ministrul a ţinut să sublinieze că, exceptând-o pe Carmen Dan, se înţelege cu toţi membrii Cabinetului.

„Nu am niciun membru al Guvernului, cu excepţia cazului de astăzi, cu care să nu pot lucra. Ieri vă spuneam altfel, dar azi m-am minţit cu martori”, a afirmat Mihai Tudose, referindu-se la ministrul de Interne, Carmen Dan. 

Mihai Tudose a anunţat, luni, după şedinţa Comitetului Executiv al PSD, că în 29 ianuarie, la următarea şedinţă, va fi discutată restructurarea Guvernului.

De altfel, la sfârşitul anului trecut, şi preşedintele PSD Liviu Dragnea a vorbit despre necesitatea unei evaluări şi a unei eventuale restructurări a Cabinetului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri