Turcan, despre nepublicarea în MO a OUG pe Justiție: Există prezumţia de hoţie

Data actualizării: Data publicării:
raluca turcan inquam octav ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Liderul deputaţilor PNL, Raluca Turcan, a declarat luni că este greu de explicat faptul că ordonanţa de urgenţă pe legile justiţiei nu a fost încă publicată în Monitorul Oficial, susţinând că în privinţa acestei ordonanţe există „prezumţia de hoţie”.

raluca turcan inquam octav ganea
Raluca Turcan spune că este greu de explicat faptul că OUG pe legile justiţiei nu a fost încă publicată în Monitorul Oficial - Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Întrebată în legătură cu faptul că OUG pe legile justiţiei adoptată luni de Guvern nu a fost încă publicată în Monitorul Oficial, Turcan a spus că acest lucru este greu de explicat.

Este greu să explici pentru că, pe de o parte, a existat o urgenţă, şi anume o şedinţă de guvern luni dimineaţă, la ora 9,00, cu ochii bulbucaţi de somn pentru miniştrii care încearcă să salveze pielea liderului suprem, iar, pe de altă parte, Monitorul Oficial, care s-a executat la secundă în alte situaţii, pare că nu reacţionează. Sperăm că pe drumul dintre Palatul Victoriei spre Monitorul Oficial, via Secretariatul General al Camerei Deputaţilor, pentru că legea tocmai a fost modificată de către PSD, să nu intervină echipa de şoc a PSD de modificare a ordonanţei astfel încât să dea bine la dosarul penal al liderului Liviu Dragnea”, a afirmat Turcan la Parlament.

Ea a adăugat că faptul că textul OUG nu a fost făcut public este o dovadă de „rabat de la principii democratice”.

Aşa este, este încă o dovadă de rabat de la principii democratice de funcţionare a instituţiilor statului, adică decizii guvernamentale să se facă transparent, asumat, astfel încât oricine să aibă acces la textul în sine al actelor normative, însă eu mă bazez pe spiritul civic, care încă nu este îngrădit de către PSD şi ALDE, şi poate oamenii raţionali şi patrioţi vor reacţiona din Guvernul României şi vor sesiza dacă există modificări de la textul dezbătut în şedinţa de guvern până la publicarea în Monitorul Oficial. Însă este clar că există prezumţia de hoţie, inclusiv pe această ordonanţă care desfide deciziile Curţii Constituţionale, desfide solicitările Comisiei Europene şi Comisiei de la Veneţia”, a spus Turcan.

Luni, Guvernul a adoptat ordonanţa de urgenţă pentru modificarea şi completarea unor acte normative în domeniul justiţiei.

Sursa: Agerpres

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri