Turcan: Dragnea şi Tăriceanu vor să-şi „planteze” în CSM oameni de casă

Data publicării:
turcan1

Preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, îi acuză pe liderii coaliţiei de guvernare că vor să-şi „planteze” în Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) oameni de casă care să le susţină agenda împotriva Justiţiei. Acuzaţiile Ralucăi Turcan vin după ce senatorii PSD şi ALDE au votat la începutul acestei săptămâni împotriva validării reprezentanţilor societăţii civile în CSM.

turcan1

„Sunt convinsă de faptul că domnii Dragnea şi Tăriceanu doresc să reia procedura de validare a membrilor CSM cu scopul de a-şi «planta» în acest for oameni de casă care să le susţină agenda împotriva justiţiei şi a statului de drept, chiar din sânul CSM, din calitatea de membri ai acestui for”, a scris, joi, Turcan pe Facebook.

Preşedintele interimar al PNL face, totodată, un apel la toate organizaţiile societăţii civile, în special cele care au ca obiectiv apărarea drepturilor omului, să facă front comun. „Le sugerez să susţină candidaturile a doar două persoane care pot deveni membri ai CSM pentru a apăra progresele făcute de România în domeniul justiţiei de la momentul aderării la Uniunea Europeană”, a mai scris ea.

„Suntem în faţa unei noi etape în planul majorităţii PSD-ALDE de a compromite parcursul justiţiei din România, care acţionează acum în zona Consiliului Superior al Magistraturii. Atrag atenţia opiniei publice asupra procedurii de validare a celor doi membri ai societăţii civile, care a fost sabotată marţi în plenul Senatului la ordinul lui Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu. În fapt, ultimele evenimente i-au prins pe liderii PSD şi ALDE pe picior greşit şi nu au prevăzut desfăşurarea procedurii pentru validarea celor doi membri în CSM. La ordinul domnilor Dragnea şi Tăriceanu, senatorii majorităţii parlamentare au invalidat la vot, în bloc, candidaturile depuse şi validate favorabil de Comisia juridică. Subliniez, au fost 9 candidaturi validate favorabil în Comisia juridică a Senatului”, a mai precizat Raluca Turcan.

Plenul Senatului a invalidat, marţi, toate cele nouă candidaturi pentru două posturi de membri în CSM din partea societăţii civile. Cele nouă candidaturi au fost respinse după ce senatorii PSD şi cei ai ALDE au votat împotrivă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri