Turcan, după ce „Dăncilă 4 clase” a spus că Iohannis putea să-i ceară regelui Iordaniei să nu-şi anuleze vizita: Ne facem de râs pe toată planeta

Data actualizării: Data publicării:
raluca turcan

Liderul deputaţilor liberali, Raluca Turcan, susţine că declaraţia premierului Viorica Dăncilă potrivit căreia preşedintele Klaus Iohannis ar fi trebuit să-l sune pe regele Iordaniei şi să-i spună că nu este de acord cu anularea vizitei în România, denotă „un tupeu fără margini”. „Ne facem de râs pe toată planeta”, susţine Turcan, care a adăugat că relaţiile cu Iordania şi cu Israel, nu le-a construit Dăncilă „4 clase”, ci sunt rezultatul efortului diplomaţiei româneşti în ani de zile.

„Viorica Dăncilă are un tupeu fără margini! În comunicatul Casei Regale a Iordaniei se spune foarte clar că anularea vizitei Regelui Abdullah al II-lea a venit ca urmare a declaraţiilor premierului României Viorica Dăncilă legate de mutarea ambasadei României în Israel. Ce spune Viorica Dăncilă azi? – Că Preşedintele Klaus Iohannis trebuia să îl roage pe Rege să nu renunţe la vizită! Aceasta este o combinaţie de tupeu cu nesimţire. Ne facem de râs pe toată planeta. Este pur şi simplu sfidătoare această abordare mincinoasă care distruge probabil foarte mulţi ani de muncă a diplomaţilor români! Relaţiile cu Iordania, ca şi cu Israel, nu le-a construit Dăncilă ”4 clase”, ci sunt rezultatul efortului diplomaţiei româneşti în ani de zile”, a scris, miercuri, pe Facebook, Raluca Turcan.

Aceasta a continuat afirmând că Israelul nu apreciază ”diletantismul acestui premier semi-analfabet”.

„Oare există vreun partener internaţional care să nu cunoască faptul că Viorica Dăncilă nu are atribuţii, nu înţelege, nu ştie să spună altceva decât lucruri care fie ne fac de râs, fie acoperă preocupările interne în favoarea corupţilor?”, a mai scris Turcan.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, marţi seară, la România TV că nu este vinovată pentru anularea vizitei regelui Iordaniei în România.

„Nu e vina mea că regele Iordaniei nu a mai venit. Preşedintele putea să îl sune să îi spună că nu este de acord, pentru că regele e omologul preşedintelui, nu al premierului”, a spus Dăncilă.

Duminică, Viorica Dăncilă a anunţat la Washington mutarea ambasadei României la Ierusalim. Ca urmare, luni, regele Abdullah II al Iordaniei şi-a anulat vizita în România.

Sursa: News.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri