Sari la conținut
News Alert

Turcescu își atacă colegii de partid: Cât am fost liderul consilierilor PMP a fost opoziție totală față de PSD

Robert Turcescu a criticat Partidul Mișcarea Populară (PMP) pentru că nu face suficientă opoziție primarului general al Capitalei, Gabriela Firea. În replică, purtătoarea de cuvânt a partidului a spus că fostul candidat la Primăria Bucureștiului a obținut un rezultat „sub scorul partidului” și că „a fugit” la Constanța „pe un loc eligibil”. Contrele au avut loc în condițiile în care PMP nu s-a opus proiectului inițiat de Gabriela Firea privind înființarea a 19 societăți comerciale în subordinea PMB. 

turcescu

Consilierii generali au dat, ieri, acordul de principiu pentru înfiinţarea a 19 societăţi comerciale proprii care să se ocupe de furnizarea energiei electrice şi termice, iluminatul public, administrarea spitalelor, construirea de baze sportive şi terenuri de sport, promovarea oraşului, administrarea parcurilor, pază, consolidarea clădirilor cu risc seismic, administrarea spaţiilor publicitare, dar şi a unui dispecerat de taxi. Consilierii din partea PNL şi USR au votat împotrivă. În acest context, Robert Turcescu a scris pe Facebook că atunci când conducea el filiala PMP București „Firea n-a fost bine” deoarece se făcea opoziție. 

Ca să fie clar: cîtă vreme am condus organizația PMP București și atîta timp cît am fost liderul consilierilor PMP din Consiliul General al Capitalei, cuvîntul de ordine a fost OPOZIȚIE TOTALĂ față de PSD! Iar Firea n-a fost bine”, a scris Robert Turcescu pe Facebook.

În replică, purtătoarea de cuvânt a PMP, Magdalena Bistriceanu, a scris, pe Facebook, că dacă Robert Turcescu ar fi obținut un scor „la nivelul partidului” la alegerile locale acum PMP ar fi avut încă un consilier general. 

„Observ că domnul "Tic-tac" sau "Firea e bine" aduce acuzații conducerii PMP București. Domnul Turcescu uită, când își acuză colegii de blat, că la alegerile locale "s-a bătut" cu Firea și a avut sub scorul partidului, iar după ce a ajuns Consilier general la București,unde ar fi avut posibilitatea să-și arate "mușchii", a fugit la Constanța...doar pe un loc eligibil! Știu, e minunat să-ți acuzi public colegii din scaunul de la Parlament!  O zi bună tuturor! P.s :dacă era măcar la nivelul partidului la locale, acum aveam încă un Consilier general”, a spus purtătoarea de cuvânt a PMP. 

Tot ieri, consilierii generali au aprobat și înfiinţarea funcţiei de administrator public al municipiului Bucureşti. Postul va fi scos la concurs, ocupantul acestuia urmând să coordoneze aparatul de specialitate al primarului general, instituţiile şi serviciile publice de interes local, precum şi cele 21 de societăţile comerciale ale Consiliul General al Municipiului Bucureşti. Tot acestuia îi vor putea fi transferate atribuţii ale primarului general, inclusiv cea ce ordonator principal de credite.

Administratorul public va coordona aparatul de specialitate al primarului general, serviciile şi instituţiile publice de interes local şi societăţile comerciale care vor fi înfiinţate de CGMB. Acesta se va afla în subordinea directă a primarului general. De asemenea, primarul general poate delega către administratorul public calitatea de ordonator principal de credite, dar poate îndeplini şi orice alte atribuţii specifice postului, încredinţate de primar. Administratorul public va primi un salariu de bază cel puţin cât al secretarului general al Primăriei Capitalei şi cel mult indemnizaţia primarului general.

În ceea ce privește cele 19 firme, primarul Capitalei a declarat că cele 19 societăţi comerciale pe acţiuni pe care municipalitatea intenţionează să le înfiinţeze, alături de alte două societăţi înfiinţate deja în şedinţele anterioare, fac parte dintr-un holding al Capitalei.

„Facem primii paşi pentru înfiinţarea holding-ului Bucureşti - Capitală europeană, pe principiul european şi potrivit legislaţiei comunitare. Acest holding va fi alcătuit din peste 20 de societăţi comerciale pe acţiuni, nu SRL-uri, cum greşit s-a afirmat zilele trecute, 100% acţionar fiind municipalitatea, deci bucureştenii, nu privatizăm Capitala”, a declarat Gabriela Firea. "Pentru cetățeni beneficiul va fi evident și imediat și va consta într-o reducere a tarifelor la utilități, reducerea tarifelor la toate prestațiile în ceea ce privește serviciile publice, de asemenea, ridicarea calității acestor servicii prestate către cetățeni", a spus Firea.

Ea a menționat că se vor crea noi locuri de muncă și că nu se instituie niciun monopol de către aceste societăți comerciale pe acțiuni ale municipiului București, deoarece, prin lege, CGMB și Primăria Generală au atributul de a presta servicii publice către cetățeni.