Sari la conținut

Ţuţuianu anunţă când încep controalele inopinate la SRI

Preşedintele Comisiei de control al SRI, Adrian Ţuţuianu, a declarat marţi, la Parlament, că, după bilanţul anual al Serviciului Român de Informaţii din data de 29 martie, membrii Comisiei vor demara controalele la unităţile centrale ale SRI.

170203_TUTUIANU_COMISIE_SRI_01_INQUAM_Octav_Ganea

FOTO: INQUAM PHOTOS - Ocatv Ganea

Chestionat dacă au început controalele la SRI, Adrian Ţuţuianu a spus că acestea vor fi demarate după bilanţul anual al Serviciului din data de 29 martie.

„Le vom începe după bilanţul anual al SRI. Din datele pe care le am eu va fi probabil pe data de 29 martie. După data de 29 martie, în prima săptămână începem deplasările la unităţile centrale”, a răspuns preşedintele Comisiei de control al SRI.

Adrian Ţuţuianu a anunţat pe 14 martie intenţia membrilor comisiei de a începe o serie de controale la sediile unităţilor unităţilor SRI, acestea urmând să fie anunţate în prealabil sau inopinate pe o tematică stabilită în cadrul comisiei.

„Am prevăzut că atribuţiile de control ale Comisiei pot fi exercitate inclusiv prin verificări la sediile unităţiilor SRI şi am stabilit două modalităţi de control: un control cu notificare prealabilă a perioadei şi tematicii de control, dar şi controale inopinate pe o tematică stabilită în cadrul Comisiei la unităţi centrale sau din teritoriu ale Serviciului”, a afirmat Adrian Ţuţuianu.

Şeful Comisiei de control al SRI a precizat că există deja o tematică de control elaborată şi că în cadrul acestor controale se vor verifica date, informaţii şi documente. ”Există o tematică de control care a fost elaborată de cei care au lucrat anterior în cadrul acestei Comisii în baza acelei tematici de control. Vom verifica date, informaţii, documente, cum se întâmplă anumite lucruri care ţin de activitatea Serviciului Român de Informaţii. Începem cu unităţiile centrale ale Serviciului şi vom merge şi la câteva Direcţii de informaţii din judeţe”, a arătat Ţuţuianu.