Ţuţuianu: Înainte de a fi deputat, Ghiţă era persoană cu „informaţii de interes” pentru securitatea naţională

Data actualizării: Data publicării:
160929_seb_ghita_PG_003_INQUAM_Octav_Ganea
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Omul de afaceri Sebastian Ghiță, în prezent urmărit internațional, era, pentru SRI o persoană cu „informaţii de interes” pentru securitatea naţională în perioada 2010-2012, înainte de a fi membru al Comisiei de control al SRI din Parlament. Declarația a fost făcută de actualul șef al Comisiei, Adrian Țuțuianu.

adrian tutuianu

Acesta a răspuns la întrebarea unui jurnalist care dorea să știe în ce calitate a participat Sebastian Ghiță la întâlniri cu oamenii din SRI. „Pentru perioada 2012 – 2016 răspunsul este simplu: a fost membru al comisiei parlamentare de control al SRI şi a participat şi la activităţi publice şi la activităţi care au fost mai puţin publice, activităţi care privesc calitatea sa de membru (al Comisiei SRI - n.r.) (...). Răspunsul este următorul: nu a fost ofiţer acoperit şi un argument adus de comisia internă a SRI este legat şi de jurământul pe care l-a depus în 2012”, a spus Țuțuianu.

În ceea ce priveşte perioada 2010-2012, înaite ca Sebastian Ghiță să devină deputat, acesta „a fost prezent în calitate de persoană care avea informaţii de interes pentru securitatea naţională”, a spus Țuțuianu. El nu a dorit să facă alte precizări.

Parlamentarul nu a comentat nici încercările autorităților de a-l găsi pe Sebastian Ghiță, dat dispărut din 20 decembrie 2016. „Sunt mai multe instituţii care au atribuţii în a verifica unde se află şi eventual a-l identifica. Chestiunile acestea sunt informaţii clasificate”, a spus Țuțuianu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri