Țuțuianu recunoaște afirmațiile despre Andrușcă: „Există un anume suport pe acest subiect”

Data actualizării: Data publicării:
tutuianu 170629_AUDIERI_GUVERN_TUDOSE_05_INQUAM_Photos_Octav_Ganea_1
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Un nou scandal tulbură Partidul Social Democrat. Contestatarii lui Liviu Dragnea cer acum schimbarea unor membri ai Guvernului. Disputa a luat amploare după ce vicepreşedintele Adrian Ţuţuianu a fost înregistrat numindu-l pe şeful de la Economie, Dănuţ Andruşcă, „cel mai idiot ministru”. După apariţia în presă a înregistrării, Adrian Ţuţuianu i-a recunoscut veridicitatea şi a adus şi argumente în acest sens.

Adrian Țuțuianu, vicepreședinte PSD: Eu cred că domnul ministru Andrușcă nu e potrivit pentru postul de ministru al Economiei. Am făcut-o greşeală noi, ca partid. Am acceptat prea ușor propunerile venite din diverse organizaţii.

Reporter: Spuneaţi că e prost, că nu poate să asculte nici 5 minute.

Adrian Țuțuianu: Expresia nu îmi aparţine. Îi aparţine unui om din Ministerul Economiei, dar nu am nicio indoială că există un anume suport pe acest subiect.

În înregistrarea publicată de România, TV Adrian Ţuţuianu relata o discuţie cu preşedintele PSD Neamţ - Ionel Arsene:

Adrian Țuțuianu: Şi i-am spus:"Domnul... - cum îl cheamă pe ăsta, Arsene - dumneata să vii să vorbeşti cu mine la modul ăsta când oi avea rezultatele mele! Deocamdată la Neamţ sunt la jumătate. Şi al doilea: ne vei explica de ce ai nominalizat cel mai idiot ministru, care este ministrul Economiei". Acest ministru este atât de prost încât nu poate asculta mai mult de cinci minute, când vorbeşte cineva cu el.

De altfel, Adrian Ţuţuianu nu e singurul social democrat care se declară nemulţumit de Guvern.

Niculae Bădălău, senator PSD: Cu siguranţă că trebuie să avem un guvern mai eficient şi eu sunt convins că doamna premier va veni în Executiv cu propuneri privind eficientizarea. Asta inseamnă remanieri în Guvern.

Reporter: Să ne spuneţi dacă domnul Andruşcă face sau nu treabă bună.

Mihai Tudose, fost premier: Eu cred că poate partidul să aibă și o soluție mai bună.

Reporter: Ar trebui schimbat, cu alte cuvinte.

Mihai Tudose: Întrebaţi-l pe domnul preşedinte despre ministrul Economiei.

Liviu Dragnea spune că orice nemulţumire trebuie discutată în forurile statutare şi îl ironizează pe Adrian Ţuţuianu.

Liviu Dragnea, președintele PSD: Când au început să se înregistreze unii pe alții, aşa păţesc. Se inregistrează. Se dau in presă. Majoritatea zdrbitoare a partidului cere tuturor membrilor din conducere să se ocupe de ce a promis.

Alţi lideri PSD spun că aşteaptă evaluarea făcută de comisia special înfiinţată pentru a analiza punerea în practică a programului de guvernare.

Ion Mocioalcă, președintele PSD Caraș-Severin: Eu cred că această comisie lucrează puternic și le așteptăm cu înfrigurare și noi.

Pentru poziţia sa, Adrian Ţuţuianu este criticat chiar de colega sa de partid, Rovana Plumb.

Rovana Plumb - vicepreşedinte PSD: Mă delimitez de declarațiile pe care le-a făcut Țuțuianu. Competența de a evalua miniștri o are dna prim-ministru.

Alte voci, ceva mai radicale, vor ca cei care critică partidul să fie excluşi.

Cătălin Rădulescu - deputat PSD: Nimeni nu are voie să se exprime public sau să facă chestiuni împotriva partidului. Cine nu vrea să respecte înseamnă că nu îi mai place. Mu ține nimeni cu forța pe nimeni.

Dănuţ Andruşcă a spus că vrea să afle „întregul context” în care a făcut Țuțuianu aceste afirmații, înainte de a-l da în judecată.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri