TVR are o nouă conducere. Doina Gradea, propunerea PSD, validată ca director general interimar

Data actualizării: Data publicării:
tvr

Raportul de activitate al Societăţii române de televiziune (SRTV) a fost respins, miercuri, de plenul reunit al Parlamentului. Doina Gradea, validată în unanimitate în comisiile de cultură pentru postul de director general interimar al SRTV.

ACTUALIZARE 13:50 - Comisiile de cultură ale Parlamentului au validat-o în unanimitate pe Doina Gradea pentru postul de director general interimar al televiziunii publice, pentru un mandat de şase luni.


Raportul SRTV a fost respins cu 74 de voturi pentru” şi 203 voturi împotrivă”.

Respingerea raportului de activitate al SRTV echivalează cu demiterea întregului Consiliu de administraţie, în frunte cu preşedintele director-general, Irina Radu. Membrii CA rămân interimari până la numirea unui nou consiliu de către Parlament.

Doina Gradea a lucrat două decenii în Pro TV, sub conducerea lui Adrian Sârbu, iar în 2004 a preluat conducerea Pro Tv Internațional. Ea s-a alăturat televiziunii publice în ianuarie 2016, după valul de plecări din grupul Pro, care a succedat preluării companiei de către CME.

Președintele director general al SRTV, Irina Radu, a declarat săptămâna trecută în fața Comisiei de Cultură că instituția a încheiat pe plus anul 2016 din punct de vedere financiar.

"În ciuda problemelor financiare care au afectat producţia tv şi au ameninţat însăşi funcţionarea organizaţiei, SRTv are astăzi o evoluţie pozitivă. Am încheiat 2016 pe plus, atât din punct de vedere financiar, cât şi editorial. Avem producţii şi vedete noi, iar ştirile noastre sunt echilibrate, aşa cum arată şi sondajul de opinie realizat acum o lună. De aceea, vă rog să ne continuăm parcursul pozitiv, mai ales că ne aflăm înaintea unui moment deosebit de important pentru orice televiziune: lansarea grilelor de toamnă. Să aşteptăm decizia Parlamentului şi, între timp, să lucrăm la proiectele noastre; după, va fi timp pentru analize şi planuri", a afirmat președintele director general al SRTV, Irina Radu, într-un comunicat.

Sursa: News.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri