Kelemen Hunor: UDMR va merge la Cotroceni cu propunere de prim-ministru

Data actualizării: Data publicării:
kelemen hunor la declaratii
Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor. Foto: Facebook

Liderul UDMR Kelemen Hunor a anunţat, miercuri, printr-o postare pe Facebook, că formaţiunea va avea propunere de premier la consultările de la Palatul Cotroceni pentru formarea Guvernului.

„UDMR va avea propunere de premier cu care vom merge în faţa preşedintelui, dacă ne va chema la consultări”, a anunțat, miercuri, Kelemen Hunor.

„Nu consider că este o propunere deplasată ca într-o următoare coaliţie – indiferent că va fi o coaliţie PNL-USR-UDMR sau PNL-PSD-UDMR – primul-ministrul să fie dat de cea mai mică formaţiune, cea care reprezintă stabilitatea. Se poate vorbi despre faptul că UDMR are doar 6-7% în parlament, dar nu acesta este important!”, a continuat Hunor.

Potrivit acestuia, „este mai important să abordăm problema formării guvernului din perspectiva faptului că premierul ar trebui desemnat din partea acelei formaţiuni politice, care a fost vocea raţiunii şi a consecvenţei în ultima perioadă şi a cărei propunere este o persoană integratoare, care să coaguleze toate forţele politice responsabile”.

Kelemen Hunor spune că în opinia sa prima variantă de coaliție ar fi cu USR. Sunt posibilități și cu PSD, ceea ce duce la o majoritate clară, confortabilă, dar asta înseamnă că social-democrații vor revendica funcția de prim-ministru, a afirmat anterior liderul UDMR.

PNL, PSD și UDMR, câte o propunere de premier

Președintele PNL, Florin Cîțu, a anunțat, marți seară, după ședința Biroului Politic Național de la Parlament, că liberalii au votat ca mandatul de negociere pentru formarea unui nou guvern să fie flexibilizat. Acesta nu a anunțat numele unei propuneri de premier, însă a spus că va fi de la PNL.

Și PSD va merge la consultările cu președintele Klaus Iohannis cu propunere de premier, a anunțat, miercuri, Marcel Ciolacu.

Cîțu a declarat miercuri, înaintea primei discuții cu USR, că există voturi suficiente astfel încât să fie învestit un guvern PNL-USR-UDMR. În același timp, liderul PNL spune că va avea astăzi discuții și cu social democrații, însă mandatul partidului este de a găsi o majoritate parlamentară în jurul unui premier PNL.

Citește și: Surse: PSD cere postul de premier și ministere cheie în posibilul guvern cu PNL

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri