UDMR ar putea rămâne fără ministerul Sportului. Dîncu: Gabriela Firea va rămâne în Guvern

Data publicării:
Vasile Dîncu la o ședință de Guvern.
Vasile Dîncu, președintele Consiliului Național al PSD. Foto: Gov.ro

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, ar dori comasarea Ministerului Familiei, condus de Gabriela Firea, cu cel al Tineretului și Sportului, condus de Eduard Novak. UDMR ar pierde însă ministerul, nu PSD. Gabriela Firea ar urma să rămână în Guvern și alături de ea ar uma să ocupe posturi de ministru și alte femei, a spus social-democratul Vasile Dîncu la Digi24.

Anterior, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a propus, în cadrul emisiunii „În fața ta”, o comasare a unor ministere, în cadrul reducerii de cheltuieli guvernamentale.

El a dat ca exemple includerea ministerului Turismului în cel al Economiei şi comasarea ministerului Familiei într-un minister pentru Familie, Tineret şi Sport.

Dîncu a explicat că Grindeanu „a spus o chestiune de principiu, care înseamnă că avem prea multe ministere. În niciun caz nu cred că s-a gândit la desființarea ministerului doamnei Firea, ci eventual la alipirea ministerului Sportului și Tineretului la Ministerul Familiei”.

Întrebat dacă astfel ar rămâne UDMR fără minister, nu Gabriela Firea, Dîncu a răspuns: „Nu știu dacă s-a gândit neapărat la împărțeala politică pe care o avem în coaliție, dar în niciun caz nu s-a gândit la eliminarea Gabrielei Firea, mai ales că în acest moment suntem în plină campanie începută de Marcel Ciolacu, legată de procentul femeilor în viitoarele noastre liste, inclusiv în Guvern”.

El a spus de mai multe ori că avem o singură femeie în Guvern (în acest moment sunt două femei, Firea și Ligia Deca, la Educație, n.r.) și că trebuie să ne gândim ca în viitorul guvern nu numai Gabriela Firea să fie în Guvern, ci să avem și alte femei”, a adăugat Dîncu.

Deci nu este un scandal în partid, ci este mai degrabă o idee generală și generoasă pe care a spus-o Sorin Grindeanu”, a adăugat Dîncu.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri