Sari la conținut

Un condamnat penal pentru corupție, ales președintele PNL Ilfov

Hubert Thuma, fost deputat PNL, a fost ales șeful organizației PNL Ilfov. În 2014, Thuma a fost condamnat la 6 luni de închisoare cu suspendare pentru fapte de corupție, scrie HotNews.ro.

pnl1

Hubert Thuma conducea PNL Ilfov ca interimar, după retragerea fostului președinte, Marian Petrache, din toate funcțiile de partid, după ce a fost pus sub urmărire penală de procurorii DNA.

Fostul deputat, care este un apropiat al lui Marian Petrache, a declarat pentru HotNews.ro că perioada de încercare a sentinței, de doi ani, a încetat și astfel a respectat criteriile de integritate ale partidului.

Fostul șef al PNL Ilfov, Marian Petrache, în prezent președintele Consiliului Județean Ilfov, este acuzat de procurorii DNA că ar fi primit, în urmă cu nouă ani, contravaloarea unor sejururi în Monte Carlo (17.681,84 lei) și în Saint Moritz (39.625,67 lei) de la primarul din Jilava, Adrian Mladin, pentru a nu-i întrerupe mandatul de primar. Pe atunci, Marian Petrache era secretar de stat în Ministerul de Interne. 

De asemenea, la solicitarea lui Marian Petrache, primarul Adrian Mladin ar fi plătit 10.000 de euro către PNL Ilfov, organizație care pe atunci era condusă de Petrache, fără a primi „documente justificative”.

El și-a dat demisia din toate funcțiile din partid, dar nu și din cea ce președinte al Consiliului Județean Ilfov, motivând că în această funcție a fost votat de către alegători.