Un deputat liberal vrea să fie primar în sectorul lui Marian Vanghelie

Data publicării:
ovidiu raetchi

2016 aduce noi opţiuni electorale pentru cetăţenii sectorului 5. Deputatul Ovidiu Raeţchi e gata să renunţe la Parlament pentru Primăria condusă până acum de Marian Vanghelie. El le promite cetăţenilor o linie de metrou în locul vanghelioanelor şi al pungilor cu zahăr, făină şi ulei.

Acele pungi care veneau înaintea alegerilor erau cea mai mică formă de ofertă raţională de care oamenii beneficiau. Există oferte raţionale care ţin de educaţie, de infrastructură. Cu mine primar şi cu Partidul Naţional Liberal la guveranare, categoric vom avea metrou în sectorul 5 în 8 ani”, spune Ovidiu Raeţchi, deputat PNL.

Primarul ales al sectorului 5 stă de mai bine de trei luni în arest preventiv, acuzat de luare de mită.

La rândul lor, social-democraţii speră să câştige primăria în care 15 ani Marian Vanghelie nu a a avut contracandidat, propunându-l pe Cristian Rizea, deputat şi preşedinte al PSD sector 5.

„15 ani nu a avut contracandidat pentru că aşa s-a dorit. Acolo a fost o iubire platonică între PSD, reprezentat atunci de domnul Vanghelie, şi PNL-ul pe care astăzi îl conduce cu onor doamna Gorghiu la primăria sectorului 5”, susține Cristian Rizea, deputat PSD.

Timp de11 ani, nici Andrei Chiliman nu a avut competitor la primăria sectorului 1. El este acum suspendat din funcţie după ce procurorii DNA au anunţat că îl cercetează într-un dosar de corupţie.

Liberalii vor să îl propună la sectorul 1 pe Cristian Buşoi, fost şef al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate şi actual europarlamentar.

În tabăra PSD, deputatul Dan Tudorache, actualul şef al COSR, Alin Petrache, şi Constantin Iacov, fost patron de fotbal, aflat în topul celor mai bogaţi români şi-au anunţat deja intenţia de a candida.

PNL trebuie să găsească un contracandidat şi pentru Sorin Oprescu. Până acum au fost vehiculate numele vicepreşedinţilor Ludovic Orban şi Teodor Atanasiu, dar şi al viceprimarului Cornel Pieptea.

Ambiţiile pentru alegerile locale sunt mari şi în teritoriu. La Galaţi, avocatul Constantin Telegan şi-a creat deja o pagină de Facebook în care se recomandă viitor primar al municipiului.

Şi în Bacău, candidaţii PSD şi UNPR Cosmin Necula şi Cristian Manolache şi-au anunţat candidaturile după ce actualul primar Romeo Stavarache a fost trimis în judecată. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri