Video Un deputat PNL a semnat lista AUR de suspendare a lui Klaus Iohannis. Vîlceanu anunță excluderea: Are aceeași minte ca Georgică Simion

Data actualizării: Data publicării:
dumitru flucus
Dumitru Flucuș, deputat PNL, a semnat pentru susăendarea președintelui Klaus Iohannis. Foto: Facebook

Deputatul PNL Dumitru Flucuș a semnat lista AUR pentru suspendarea din funcție a lui Klaus Iohannis. Informația a fost confirmată de Dan Vîlceanu, secretarul general al partidului, care a spus că deputatul va fi dat afară din partid.

Numele lui Dumitru Flucuș, deputat PNL de Brașov, apare pe lista semnatarilor pentru suspendarea președintelui Klaus Iohannis, alături de ale deputaților AUR Lilian Scripnic și Mircia Chelaru.

flucus
Semnături pentru demiterea președintelui Klaus Iohannis

Dan Vîlceanu, a confirmat informația și a anunțat miercuri dimineață că Dumitru Flucuș va fi exclus din partid. 

„Din câte am înțeles, a semnat și va fi exclus din partid în maximum două săptămâni. (...) În momentul în care ai făcut un asemenea gest, nu ești parlamentar liberal, ești de la AUR, ai aceeași minte ca Georgică Simion și te duci la Georgică Simion”, a declarat Dan Vîlceanu. 

George Simion, copreședintele AUR, a anunțat luni că a început să strângă semnături de la parlamentari pentru suspendarea președintelui Klaus Iohannis. Inițiativa are nevoie de 156 de semnături - o treime din numărul total al aleşilor -, iar suspendarea se face prin votul majorității senatorilor și deputaților reuniți în ședință comună, după consultarea Curții Constituționale.

Dacă propunerea de suspendare din funcția de președinte este aprobată de parlamentari, se va organiza, în cel mult 30 de zile, un referendum pentru demiterea președintelui.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri