Un deputat PSD îi scrie lui Antonescu: Să vă gândiţi dacă pe scaunul pe care a stat Iorga să vină un liberal pentru care Acuzativul nu e dilemă profesională

Data publicării:
gigel stirbu mediafax

 

„Recent, am citit cu mare atenţie ştirea care ne anunţă nominalizarea PNL pentru fotoliul de ministru al Culturii, în persoană dlui Gigel Ştirbu. Imediat, am aflat şi opinia intelectualităţii, degajată din declaraţia dlui profesor Andrei Pleşu. Apoi, aşa cum ne aşteptam (sic!) a venit şi replica sufocată de competenţe lingvistice a presupusului ministru.
Dl. Ştirbu şi-a plombat drumul spre minister prin lovituri minereşti în figură gramaticii, chiar dacă alonja să intelectuală, nu părea să ne mai surprindă cu nimic.

Dar, ca să nu mai prelungesc martiriul pudic al gardienilor din PNL, vă solicit, dle Preşedinte Antonescu să vă gândiţi dacă, pe scaunul pe care, anterior, au stat , printre alţii, C.A. Rosetti, Titu Maiorescu şi Nicolae Iorga, iar mai recent, filosoful Andrei Pleşu şi scriitorul Marin Sorescu, nu ar trebui să vină un om, un liberal, pentru care utilizarea Acuzativului, a Nominativului şi acordurile pronumelor personale posesive, nu reprezintă marea dilemă profesională a carierei”, îi scrie deputatul PSD liderului PNL.

Gigel Ştirbu a fost propus oficial de PNL pentru postul de ministru al Culturii.

Consider că nu trebuie să fiu deţinătorul a cel puţin două premii Nobel pentru a fi ministru. Sunt convins că voi face faţă, vă voi demonstra”, a declarat Gigel Ştirbu.

Gramatica i-a jucat feste, iar el a dat vina pe emoţii. Contestat de un fost ministru al Culturii, Gigel Ştirbu contraatacă: "Sunt atât de mândru de numele meu, le numesc părinţilor pentru numele care (sic! - n.r.) mi l-au dat", a spus Ştirbu, comentând afirmaţia lui Andrei Pleşu la adresa sa.



Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri