Un deputat, supărat că România este arătată printr-o ceafă de porc pe afișul unei piese de teatru

Data actualizării: Data publicării:
romania ceafa de porc pies teatru targu mures_marius pascan fb crop

Deputatul PMP Marius Pașcan cere retragerea unui afiș al piesei de teatru „Mihai Viteazu”, ce aparține teatrului independent 3G, pentru că, spune el, harta României este redată cu ajutorul unei bucăți de ceafă de porc, iar acest lucru este „încă o bătaie de joc la adresa României, în acest an al Centenarului Marii Uniri!”

romania ceafa de porc pies teatru targu mures_marius pascan fb

„Încă o bătaie de joc la adresa României, în acest an al Centenarului Marii Uniri! Teatrul Național din Târgu-Mureș (este vorba despre teatrul independent 3G - n.red.) anunță punerea în scenă a piesei dramaturgice ,,Mihai Viteazul", de Szekely Csaba. Pe afișul de promovare a spectacolului, afișat pe panotajul oficial de la intrarea în Palatul Culturii, putem ,,admira" o Românie conturată ca o bucată de carne însângerată, o fleică numai bună de pus, probabil, pe grătarul încins al iredentismului”, afirmă deputatul PMP.

Marius Pașcan, deputat de Mureș, mai spune că „exprimările și expresiile artistice sunt libere, însă trebuie întemeiate pe ponderație și bun simț, pentru că propria libertate de exprimare ține până la granița exprimării celuilalt iar limita trebuie să fie întotdeauna bazată pe respectul reciproc”.

„Mă întreb, oare de ce cofinanțează Primăria municipiului Târgu-Mureș o asemenea batjocură, apărând cinic pe acest afiș calomnios la adresa României?! Solicit de urgență retragerea respectivului afiș insultător!”, a adăugat deputatul.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri