Un europarlamentar PSD propune amenzi de 15.000 de euro pentru protestatarii agresivi

Data publicării:
ioan mircea pascu_fb

Un europarlamentar PSD propune amenzi mai mari pentru protestatarii agresivi. Ioan Mircea Paşcu este politicianul, fost ministru al apărării, care le cere colegilor de partid să redacteze și să depună în toamnă un proiect de lege prin care să crească amenzile pentru cei care protestează violent.

Ioan Mircea Paşcu dă exemplu Franţa, unde ultrajul, atacarea unui agent de poliţie se pedepseşte cu amendă de până la 15.000 de euro, iar autorul riscă până la 12 luni de închisoare.

Numai că Mircea Paşcu nu se referă la ultraj în general, ci face trimitere exclusiv la violenţe.

Reprezentantul PSD spune pe pagina sa de Facebook că cine nu îşi permite să plătească astfel de amenzi, ar trebui să stea acasă ori „să se abţină de la violenţe”.

Cum arătam, în Franța amenda este de 15.000 euro iar termenul de închisoare, de 12 luni pentru ultragierea unui agent. Poate introduce cineva repede, la începutul sesiunii parlamentare din toamna asta, un asemenea text (sumele pot fi calculate, desigur, în lei), ca să existe mai multă claritate la “protestele viitoare”, că așa sugerează chiar unii dintre adepții protestelor!?”, a scris europarlamentarul PSD pe pagina de Facebook.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri