Sari la conținut

General SRI trecut recent în rezervă, consilierul premierului

Generalul Gabriel Stătescu, trecut în rezervă săptămâna trecută din SRI de către preşedintele Klaus Iohannis, a fost numit consilier de stat în aparatul de lucru al premierului Sorin Grindeanu, relatează News.ro.

170118_SED_GUVERN_GRINDEANU_IORDACHE_07_INQUAM_Octav_Ganea

Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Conform unei decizii publicate luni în Monitorul Oficial, Gabriel Stătescu a fost numit în funcţia de consilier de stat în cadrul aparatului propriu de lucru al primului ministru.

În 8 martie, preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul de trecere în rezervă, la propunerea directorului SRI, a generalului de brigadă cu o stea Gabriel Stătescu, decretul fiind publicat în Monitorul Oficial.

Gabriel Stătescu a condus Direcţia de comunicaţii şi tehnologia informaţiei din SRI.

Potrivit HotNews, Sorin Grindeanu a colaborat cu generalul Stătescu în timpul mandatului său de ministru al Comunicațiilor.
Tot luni, Sorin Grindeanu l-a numit în funcția de șef de cabinet pe Alexandru Chirilă, fostul său consilier de pe vremea când ocupa postul de președinte al Consiliului Județean Timiș.

Chirilă a fost în trecut consilier al primarului PNL de Timișoara, Nicolae Robu, dar și al altor lideri județeni. Potrivit DeBanat.ro, în urmă cu 20 de ani Alexandru Chirilă a lucrat la serviciul secret al Ministerului de Interne, DGIPI.