Un ministru din cabinetul Cioloş demisionează cu o zi înaintea votului pentru noul Guvern

Data publicării:
sedinta guvern ciolos gov ro

Achim Irimescu a demisionat din funcţia de ministru al Agirculturii cu o zi înainte ca plenul Parlamentului să dea votul de învestitură pentru cabinetul Grindeanu. Prin decret al preşedintelui Iohannis, Dacian Cioloş este numit ministru interimar al Agriculturii.

sedinta guvern ciolos gov ro

”Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat marţi, 3 ianuarie a.c., decretul prin care ia act de demisia domnului Achim Irimescu din funcţia de Ministru al Agriculturii şi Dezvoltării Rurale. Până la numirea viitorului Guvern, interimatul va fi asigurat de către domnul Dacian Julien Cioloş”, anunţă Administraţia Prezidenţială.

În guvernul Grindeanu, Petre Daea a fost nominalizat pentru portofoliul Agriculturii. El urmează să fie audiat, miercuri, în comisiile parlamentare de specialitate. 

Senatorul PSD Petre Daea este membru al partidului de peste 15 de ani şi a mai condus ministerul în 2004, în guvernul condus de Adrian Năstase, fiind considerat un apropiat al acestuia. Inginer agronom de profesie, social-democratul a absolvit Facultatea de Agronomiei din Timişoara, în 1973, iar în perioada 1982-1983 şi-a luat doctoratul în agronomie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri