Un nume pentru dreapta aliată. Unii liberali condiționează fuziunea de păstrarea denumirii PNL

Data publicării:
blaga crin klaus fb

Unii dintre vechi liberali sunt partizanii variantei maximale de negociere cu democrat-liberalii. Pentru preşedintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu Quintus, „prima condiţie” pentru o fuziune cu PDL este ca numele Partidului Naţional Liberal să rămână neschimbat.

Cât despre comasarea PNL şi a PDL, enunţată de Vasile Blaga, nici nu poate fi vorba.

Nu se pune problema în vreun fel şi vom fi foarte atenţi la condiţiile de fuzionare să se atingă cineva de trecutul, de prezentul şi de viitorul acestui partid(...) Cât am să trăiesc eu în PNL, numele lui nu se poate schimba (...) şi ca denumire şi ca orientare. (...) Este vorba de fuziune prin absorbţie, să fie clar! (...) păstrând bineînţeles drepturile lor, adoptând, dacă vreţi, nişte direcţii ale lor politice~, susţine Mircea Ionescu Quintus.

Părerea seniorului liberal este îmbrăţişată parţial şi de preşedintele demisionar al PNL.

PNL este pur și simplu, din punctul meu de vedere, o instituție de patrimoniu istoric a României. Și trebuie tratat ca atare acest lucru”, spune el.

Problema numelui preconizatei construcţii politice n-ar fi un impediment pentru succesul negocierilor, dau asigurări surse liberale, care susţin că denumirea de PNL se va regăsi şi pe viitor. Semnale asemănătoare vin şi de la vârful PDL.

Suntem deja într-o alianţă cu PNL. Va fi o fuziune prin comasare, nu prin absorbţie. (...) Dorim o fuziune în teritoriu, de jos în sus. Am trecut peste orgolii. (...) Îmi pare foarte mult rău după brandul PDL, dar e mai important ce vrem să construim pentru România”, a dat semnalul compromisului Vasile Blaga.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri