Un politician i-a cerut lui Victor Ponta sprijin pentru NATO

Data publicării:
PONTA PARLAMENT-Mediafax Foto-Octav Ganea

El a refuzat să spună dacă este vorba despre fostul lider al PSD, Mircea Geoană, pe care în 2011 l-a exclus din partid şi l-a revocat din funcţia de preşedinte al Senatului. 

„Este posibil - şi e foarte posibil - ca viitorul secretar general al NATO să provină din una dintre ţările noi membre NATO, asta înseamnă în mod clar Polonia şi România. Ştiam că nu este exclus să fie un român, deoarece altcineva, nu Băsescu, a venit, a discutat cu mine acest subiect şi am zis că îl susţin", a spus Ponta într-o emisiune televizată.

În urmă cu o săptămână, Victor Ponta afirma, la Digi 24, că guvernul va susţine candidatura unui reprezentant al României, chiar dacă acesta ar fi Traian Băsescu.

Mircea Geoană este susţinut pentru această funcţie chiar de un oficial american. Vicepreşedintele executiv al Consiliului atlantic, Damon Wilson, a scris pe o reţea de socializare că Mircea Geoană este un candidat credibil pentru funcţia de Secretar general al NATO.

Pentru această funcţie, alegerea se face prin consultări diplomatice între statele membre. Un candidat este ales doar dacă toate statele îşi dau acordul. De la înfiinţarea organizaţiei, funcţia a fost deţinută de trei britanici, trei olandezi şi doi belgieni. Italia, Spania, Germania şi Danermarca au dat, de asemenea, câte un secretar general al NATO.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri