Unificarea dreptei. E. Nicolăescu: Au fost tatonări și înainte de europarlamentare. C. Predoiu: Nu au fost discuții oficiale

Data publicării:
masa predoiu

Invitați la emisiunea „Kilometrul 0”, Eugen Nicolăescu și Cătălin Predoiu au vorbit despre eforturile de unificare a dreptei.

Potrivit lui Eugen Nicolăescu „acest lucru s-a văzut cu ochiul liber că trebuie să se facă după ieșirea PNL din USL”. „Deci după 25 februarie, când noi am luat decizia clară că ne desprindem de acea construcție politică, noi nu aveam un alt drum. Și sigur, dacă ați observat, au fost tatonări”, a declarat vicepreședintele interimar al PNL.

Ne-am și pregătit foarte bine alegerile europarlamentare și pentru acest moment decisiv, până la urmă, în care am semnat a doua zi după alegerile europarlamentare”, a adăugat Eugen Nicolăescu.

Nu au fost discuții oficiale înainte de 25 mai. Prima apropiere politică a fost moțiunea de cenzură, acolo au fost semnături din partea ambelor partide. Din păcate, o moțiune care a eșuat, dar a arătat clar că există o intenție comună de a face opoziție, de a sancționa derapajele Guvernului Ponta”, a declarat, la rândul său, Cătălin Predoiu.

Liderii PNL şi PDL s-au întâlnit, săptămâna aceasta, pentru primele negocieri oficiale. Vasile Blaga și Crin Antonescu au anunțat că, în toamnă, cele două formațiuni vor susține un candidat comun la președinție și că încep demersurile pentru fuziunea celor două partide.

Dacă și alții vor vrea să se alăture, cu atât mai bine, dar noi discutăm o fuziune în timp și o alianță imediată. Din seara asta suntem aliați”, a spus Crin Antonescu.

Sâmbătă, acesta a anunțat că renunță să mai candideze la președinția României și a cerut dreptei unificate să găsească rapid cel mai bun candidat posibil. Crin Antonescu a mai spus că renunță și la conducerea interimară a partidului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri