UNPR, fără grup parlamentar în Senat. Liderul Valeriu Steriu, luat prin surprindere: N-aş crede 

Data publicării:
steriu

Ionel Agrigoroaiei: „Trebuie să fim foarte responsabili şi să privim în viitorul României, viitorul prosper al României, începând de astăzi voi face parte din grupul PSD”.

Dan Ioniţă: „Începând de astăzi voi activa în grupul PSD”

Ioan Iovescu: „Rămân senator independent”

Ion Simeon Purec: „Începând de astăzi îmi încetez activitatea în grupul UNPR şi o continui în grupul PSD”

Augustin Micu: „Grupul parlamentar UNPR nu mai există”.

Ocupat cu negocierile cu PSD şi PNL, liderul progresist a fost luat prin surprindere de plecările colegilor săi.

„Reporter: Grupul UNPR de la Senat nu mai există. în acest moment nu mai aveţi senatori.

Valeriu Steriu - preşedintele UNPR: N-aş crede. Există. Despre câţi senatori vorbim?”

În total, 8 senatori au părăsit partidul. 6 au decis să aleagă Partidul Social Democrat. Istoria s-ar putea repeta şi la Camera Deputaţilor.

Social-democraţii s-au simţit trădaţi după ce liderii UNPR au început negocierile pentru o alianţă cu liberalii. Acum sunt ferm hotărâţi să nu îi mai primească pe progresişti la masa dialogului şi să meargă singuri pe liste la alegerile parlamentare.

Marian Neacşu - secretarul general al PSD: „Nu mai este cazul pentru o astfel de negociere. Scriptic avem un protocol pe care noi l-am respectat în fiecare zi până în acest moment. Colegii noştri de la UNPR au negociat cu toţi ceilalţi cetăţeni politici din spectrul politic şi se pare că au alte opţiuni în momentul ăsta”.

Pierderea parteneriatutului cu UNPR i-a atras lui Liviu Dragnea critici din partea fostului lider PSD, Victor Ponta: „Sunt îngrijorat pentru PSD - întotdeauna cel mai mare pericol pentru PSD a fost izolarea. E rău să fii cel mai mare partid, dar singur e foarte ușor să scapi de aliați și e foarte greu să îți câștigi alții (mai ales dacă impresia de aroganță și comportament de "vătaf județean" este transmisă către parteneri)."

Progresiştii îşi pun acum speranţe că vor accede în Parlament pe listele liberalilor care încearcă să-i convingă să accepte o fuziune.

Cezar Preda: „Niciun partid nu poate să mai revendice o alianţă cu PNL. Ori vine sub steagul PNL, ori îşi vede de drumul lui”.

Liberalii vor decide abia săptămâna viitoare sub ce formă vor colabora cu UNPR.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri