UNPR, în centrul jocului politic dinainte de moțiune

Data publicării:
GUVERN

Deputatul Sebastian Ghiţă s-ar fi înscris în UNPR, susţin surse politice. Informaţia nu este însă confirmată de liderul partidului, Gabriel Oprea. În schimb, fostul şef de partid al lui Sebastian Ghiţă şi apropiat al acestuia, Victor Ponta, a refuzat să comenteze informaţiile.

Sebastian Ghiţă a demisionat din PSD după alegerile prezidenţiale, mai exact după momentul în care a afirmat că Ion Iliescu ar trebui să se retragă din PSD pentru că reprezintă legătura partidului cu perioda comunistă.

Informaţia că apropiatul lui Victor Ponta a trecut în partidul vicepremierului vine la doar două zile după ce s-a vorbit de un alt trasnfer politic PSD-UNPR. Robert Cazanciuc, şeful de la Justiţie, ar fi trecut din tabăra social-democraţilor în cea a UNPR cu tot cu minister. Şi în acest caz, Gabriel Oprea a negat informaţia, deşi a recunoscut că au existat negocieri.

Zvonurile privind mutarea ministrului justiţiei la UNPR au apărut după ce chiar premierul a spus la începutul şedinţei de guvern din această săptămână că Robert Cazanciuc este de acum în subordinea lui Gabriel Oprea. Robert Cazanciuc a devenit membru PSD în 2014, la un an de la numirea sa în funcţia de ministru al Justiţiei.

Apartenenţa politică a ministrului Justiţiei, Robert Cazanciuc, rămâne incertă. Şeful de la Justiţie evită să dea detalii, iar liderul UNPR Gabriel Oprea spune că nu a discutat trecerea lui Robert Cazanciuc în partidul său.

Întrebat despre negocierile purtate cu UNPR, Robert Cazanciuc a spus că „sunt discuţii politice tot timpul purtate”. „A spus şi premierul foarte clar, la începutul şedinţei de Guvern. Este vorba despre o coordonare de către vicepremier a Ministerului Justiţiei, la nivelul Guvernului”, a explicat ministrul Justiției.

La toate acestea s-au adăugat, vineri, niște informații venite pe surse potrivit cărora și deputatul Sebastian Ghiță, un apropiat al premierului, s-ar fi înscris în UNPR. Informațiile - care au venit cu puțin timp înainte de începerea dezbaterilor de la moțiunea de cenzură - au fost infirmate ulterior de Gabriel Oprea. Fără îndoială, aceste lansări de informații pe surse legate de UNPR au legătură cu jocul politic din ultimele zile, premergător moțiunii de cenzură.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri