UNPR nu îl susține pe Călin Popescu Tăriceanu în funcția de prim-ministru

Data publicării:
TARICEANU SEDINTA GUVERN

Victor Ponta: Eu dacă îmi dau demisia de la Guvern înseamnă că dau ţara celor care au distrus-o înainte. După aceea ce facem, iarăşi venim şi muncim trei ani şi jumătate ca să dăm înapoi oamenilor pensiile, salariile, TVA-ul, toate celelalte lucruri? Aia ar fi o trădare, categoric, a celor care m-au votat.

Argumentele sale au fost criticate pe Facebook de fostul preşedinte Traian Băsescu.

Traian Băsescu: Nu poporul te-a făcut premier, ci eu te-am desemnat pentru această funcţie, iar Parlamentul a aprobat propunerea mea. De aceea, te rog, trădează-mă pe mine, care te-am desemnat, demisionând, şi nu trăda interesele ţării tale rămânând în funcţie.

În cazul în care ar fi totuşi nevoit să plece din fruntea Guvernului, Victor Ponta spune că l-ar susţine pentru această funcţie pe şeful Senatului, Călin Popescu Tăriceanu. Planul său de rezervă se loveşte de opoziţia partenerilor de la UNPR.

Reporter: L-aţi susţine şi pe Călin Popescu Tăriceanu în această funcţie?

Gabriel Oprea, preşedinte UNPR: Nu. Îl susțin în primul rând pe Victor Ponta premier al României.

Diferenţele de opinie din coaliţia de guvernare îi fac pe liberali să spere din nou că i-ar putea atrage pe parlamentarii lui Gabriel Oprea de partea Opoziţiei.

Reporter: Aţi mai vorbit cu domnul Oprea în aceste zile?

Vasile Blaga: Nu. Nu am vorbit chiar deloc, dar cred că o să vorbesc. Îl cunosc pe domnul Oprea. Am relaţie foarte bună cu domnia sa.

Fără pârghii de a-l demite deocamdată, liderii PNL vor să îi întărâte pe social democraţi împotriva lui Victor Ponta.

Alina Gorghiu: Mi se pare absolut bizar să fii premier încă în funcţie şi să nu te gândeşti că ai putea să faci o propunere de premier, dacă tu pleci din această funcţie, tot către un PSD-ist. Mi se pare o bătaie de joc la adresa activului din PSD.

Chiar dacă nu pleacă de la Palatul Victoria, Victor Ponta s-a retras totuşi din fruntea Partidului Social-Democrat. Conducerea interimară a partidului este asigurată, deocamdată, de Rovana Plumb, preşedintele Consiliului Naţional.

Citiți și
Este imaginea României afectată de Victor Ponta? Gabriel Oprea: „Ba da, ba da!”
Victor Ponta: M-am gândit la demisie. Tăriceanu ar putea fi un înlocuitor

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri