USD dă replica PNL: Nu s-a încălcat protocolul din Uniunea Social Liberală. Alianţa nu este în afara şi nici împotriva USL

Data publicării:
oprea ponta constantin usd fb-1

Prin înfiinţarea USD nu se încalcă protocolul Uniunii Social Liberale, dat fiind că art. 9, punctul 8 din protocolul USL, invocat de către colegii din PNL, se referă strict la participarea separată în alte alianţe electorale la alegerile locale, parlamentare şi prezidenţiale.

În protocolul USL nu se precizează nimic despre participarea la alegerile europene, iar USD este o alianţă electorală formată în perspectiva participării comune la alegerile pentru Parlamentul European.

USD şi-a asumat încă de la formare programul politic şi obiectivele USL. Uniunea Social Democrată nu este în afară şi nici împotriva USL”, se arată într-un comunicat semnat de Victor Ponta, Gabriel Oprea şi Daniel Constantin.

În comunicat se invocă o declaraţie făcută de liderul PNL Crin Antonescu în 10 februarie 2014: „Că vom merge pe liste separate se ştia demult. Uniunea sau alianţa electorală pentru alegerile europarlamentare constituită astăzi nu este nicio surpriză. Din punctul meu de vedere este un lucru normal, un lucru anticipat, este o alianţă formată din aliaţi ai noştri şi urez succes la europarlamentare. (...) Noi vom candida la alegerile europarlamentare sub sigla PNL. Nu e niciun fel de confuzie în această privinţă şi asta ne interesează pe noi”.

Președintele PNL a arătat, marți seara, că documentele semnate de USD încalcă articolul 9, punctul 8 din protocolul USL. Referindu-se la această alianță electorală social-democrată, Crin Antonescu a vorbit despre o „potențială înșelare a electoratului” și „încercarea de a substitui o titulatură”.

Liderul PSD, premierul Victor Ponta, a declarat marți seara pentru Digi24 că protocolul alianței electorale USD nu încalcă protocolul USL.

Ştire în curs de actualizare - 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri