USL și-a schimbat poziția față de gazele de șist după ce a ajuns la putere

Data publicării:
victor ponta conferinta mare - captura tv

Reacţiile localnicilor de la Pungeşti par trase la indigo după discursurile înflăcărate rostite de politicienii judeţului Vaslui, pe vremea când erau în opoziţie.

Numai că oamenii din satul vasluian s-au opus şi încă se opun explorării gazelor de şist, în timp ce deputatul PSD de Vaslui Adrian Solomon s-a răzgândit între timp.

Iată ce declara acesta la 26 aprilie, cu o zi înainte ca USL să depună moţiune de cenzură împotriva Guvernului Răzvan Ungureanu: „Să ne punem în calea camioanelor, să ne punem în calea sondelor!”.

Să îi fugărim pe toti care vor să ne facă rău nouă și urmașilor noștri. Nu vin alții lăsați de americani pe pământ să decidă în numele nostru”, mai spunea acesta.

În 2013, cînd guvernul Ponta a dat liber explorării gazlor de şist, deputatul de Vaslui a schimbat şi el macazul.

„Se chinuie din rasputeri atât așa-zisa societate civilă barlădeană, cât și Vremea Nouă, să ne pună pe noi cap în cap cu guvernarea și cu guvernul”, declara Adrian Solomon.

Contactat de Digi24 să comenteze protestele din Pungeşti, Adrian Solomon a spus că el nu este deputat de Pungeşti şi a închis telefonul.

Cei care se opun gazelor de şist au fost încurajaţi în anii trecuţi nu doar de politicienii locali, ci şi de liderii centrali.

Victor Ponta vorbea inițial de o „o acțiune juridică și în instanță și în parlament, dacă va fi nevoie, de stopare a procesului de vânzare a resurselor naturale”.

Peste un an, ajuns premier, Victor Ponta s-a sucit şi el: „Păi, m-am hotărât. Eu sunt pentru”.

Gazele de şist au fost nu doar o temă de capanie electorală, ci şi un motiv pentru care a fost demis Guvernul Ungureanu, în aprile 2012.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri