„USL-ul n-are faţă de ananghie”. Sorin Oprescu nu se gândeşte să candideze la preşedinţie

Data publicării:
2701 20km0 206candidatura-46146

De cealaltă parte, fostul lider al PNL, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat că nu exclude varianta de a candida pentru cea mai înaltă funcţie în stat.

Primarul general Sorin Oprescu este de părere că misiunea lui în fruntea Capitalei nu s-a încheiat încă. Acesta nu a luat în calcul posibilitatea de a candida la prezidenţiale, chiar dacă cifrele indicate de sondaje îi sunt favorabile. „În acest moment acest lucru nu îmi trece prin cap. Sunt calat pe ce am de făcut anul acesta”, a spus Oprescu.

Nu aceeaşi atitudine o are fostul premier Călin Popescu Tăriceanu. El a declarat într-o emisiune televizată că ia în calcul o eventuală candidatură în 2014. A şi propus săptămâna trecută organizarea unui vot în interiorul PNL pentru alegerea candidatului liberal la preşedinţie.

Ponta şi Antonescu„şi-au luat scuipaţii de la partid”

Relaţiile cuCrin Antonescunu sunt reci, că nu au fost calde niciodată.Eu l-am respectat şi îl respect, am aceeaşi simpatie şi aceeaşi prietenie.Eu nu-l uit pe Crin Antonescu când a venit la înfruntarea cu Blaga(în campania pentru Primăria Capitalei, 2008 - n.red.)şi a stat în primul rând acolo. Eu nu-l uit pe Ponta când a venit şi s-a aşezat acolo. Ei şi-au luat scuipaţii de la partid. Fiecare.Şi cred că nici Crin nu uită că, cu mâinile în buzunar la propriu, fără să mă invite nimeni, eu m-am dus în spate la Piaţa Dorobanţi unde se întâlneau liberalii (...) să îl susţin pentru Senat.”

Unul dintre primele sondaje după referendumul de demitere din iulie, de la IMAS (septembrie), îl clasa pe Oprescu cu 34%, Ponta cu 31% şi pe Antonescu cu 27% în topul preferinţelor pentru preşedinţia României.

Mă onorează aceste cifre”, a comentat Oprescu la Digi24. „Mă stimulează să pot face mai mult. Am o singură frică.Mi-e frică să nu îi dezamăgesc pe oamenii ăştia. Aşteaptă de 18 ani să se întâmple ceva în oraşul lor. Şi iubesc şi eu oraşul tot ca ei. Eu ştiu că v-au trecut prin studio mulţi, dar eu am dovezi.Nu ca să mă apăr, ca să explic că nu îi mint. În acest moment acest lucru nu îmi trece prin cap. Sunt calat pe ce am de făcut anul ăsta. Să văd cum fac fără bani.

Mi-am pregătit proiectele pentru UE. Am început să îmi iau macferlanul şi valiza să stau prin întâlniri ale austriecilor cu nemţii pentru Dunărea de Jospentru că consider că e un obiectiv important pentru Bucureşti. Să vedem ce Dumnezeu poate să iasă din asta. Astea sunt grijile mele în acest moment.”

„USL-ul n-are faţă de ananghie”

Uniunea Social Liberală nu are nevoie de sprijinul primarului în cursa prezidenţială, spune Sorin Oprescu: „USL-ul n-are faţă de ananghie. Sunt oameni normali la cap. (...) Ştiţi cum se face jocul sondajelor. Nu pot să vă păcălească chiar aşa. Azi eşti sus, mâine eşti cârpă de şters pantofii. Acum, în acest moment, nu îmi trece prin cap să particip”, a conchis Oprescu.

Din aceeaşi emisiune:

Sorin Oprescu, test de sinceritate: „Nu mi-e frică de DNA”

Sorin Oprescu: „Clădirea Concordia va fi refăcută, şi nu distrusă”

Sorin Oprescu, despre demolarea Cathedral Plaza: „Calitatea mea de primar general este să respect legea”

Sorin Oprescu despre Bucureşti: „Chiar dacă îi deranjez pe unii, Dâmboviţa e curată, străzile sunt curate”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri