USR a convocat o ședință pentru modificarea regulamentului de susținere a candidaților independenți la alegeri

Data publicării:
nicusor dan la digi24
Nicușor Dan, la Digi24

Biroul Național al USR a decis în ședința de miercuri că este necesar un regulament pentru susținerea candidaților independenți la alegeri. Acest lucru pornește de la Nicușor Dan, care a obținut sprijinul membrilor USR București să candideze la Primăria Capitalei, dar, cum el nu mai este membru al partidului, este nevoie de o modificare a regulamentului.

„În prezent, Statutul USR are doar prevederi legate de alegerea candidaților partidului dintre membrii USR. 

În lipsa unui asemenea regulament, deciziile filialelor locale de a susține candidați care nu sunt membri USR ar putea fi deschise contestărilor din punct de vedere statutar și legal.

Biroul Național a decis convocarea Comitetului Politic pentru data de 30 noiembrie pentru discutarea acestui regulament.

Comitetul Politic al USR este singurul organism statutar care poate aproba regulamentele de alegeri și care poate decide asupra alianțelor și asocierilor politice și electorale.

Ca urmare a adoptării acestui regulament, Nicușor Dan, de exemplu, va putea propune USR să-l sprijine ca independent la alegerile pentru Primăria București, iar USR va putea decide în mod statutar dacă îi oferă susținere”, transmite USR, într-un comunicat.

Editor: Cristina Tudor 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri