USR a trimis notificări companiilor municipale: În continuare se semnează contracte şi se fac angajări

Data publicării:
roxana wring

USR Bucureşti a trimis notificări oficiale prin care li se pune în vedere celor care conduc companiile municipale că instanţa a decis anularea hotărârilor de Consiliu general în baza cărora au luat fiinţă.

roxana wring facebook
Roxana Wring spune că Gabriela Firea şi directorii companiilor municipale „se comportă ca şi cum decizia instanţei nu ar exista”

„Prin aceste notificări, decidenţii din companii sunt înştiinţaţi oficial că orice act pe care îl semnează şi care duce la angajarea contractuală a societăţilor poate atrage răspunderea lor civilă şi penală”, informează USR, prin intermediul unui comunicat.

Preşedintele USR Bucureşti, Roxana Wring, a apreciat că primarul general, Gabriela Firea, şi directorii companiilor municipale „se comportă ca şi cum decizia instanţei nu ar exista”.

„Am vrut ca în aceste ultime zile din an să-i notificăm oficial pe decidenţii din companii şi să le amintim că această decizie există şi produce efecte”, a precizat consilierul municipal.

„În continuare se semnează contracte de milioane de lei, în continuare se fac angajări şi în continuare aceste companii operează ca şi cum ar fi legal înfiinţate, ceea ce nu este adevărat. Există o decizie a Curţii de Apel prin care această problemă este tranşată. Ceea ce am făcut astăzi a fost să le transmitem directorilor din companii că ei - şi nu Gabriela Firea - sunt cei care vor plăti pentru eventuale încălcări ale legii. Le spunem foarte clar că legea este mai importantă decât cuvântul primarului”, a declarat Ana Ciceală, consilier municipal USR.

Pe 23 noiembrie, Curtea de Apel Bucureşti a decis anularea tuturor hotărârilor de înfiinţare a companiilor municipale, în urma unui proces iniţiat de USR Bucureşti în anul 2017, pe motiv că hotărârile au fost adoptate cu votul a jumătate plus unu din numărul total al consilierilor municipali, şi nu cu votul a două treimi.

Primarul general, Gabriela Firea, a declarat că decizia Curţii de Apel Bucureşti nu implică o încetare a activităţii companiilor, deoarece aceste societăţi nu sunt radiate de la Registrul Comerţului. Ea a precizat că aceste companii îşi vor desfăşura activitatea în continuare şi că USR se bucură de „un câştig de moment”.

Pe 26 noiembrie, USR Bucureşti a depus un proiect de hotărâre care vizează dizolvarea companiilor municipale. De asemenea, ulterior, atât PNL, cât şi USR Bucureşti au depus acţiuni în instanţă pentru desfiinţarea companiilor municipale.

Sursa: Agerpres.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri