USR: Aberația zilei a venit de la Tudose. Pilonul 1 de pensii nu are randament

Data actualizării: Data publicării:
usr tudose

Uniunea Salvați România îl critică pe premierul Mihai Tudose după declarațiile făcute în legătură cu „randamentul” dintre pilonul 1 și pilinoul 2 de pensii.

Aberația zilei a venit de la prim-ministru: randamentul pilonului 1 de pensii e mai mare decât randamentul pilonului 2 de pensii. De fapt, pilonul 1 de pensii nu poate avea randament pentru că nu e o investiție, precum e pilonul 2 de pensii”, arată cei de la USR.

„Mai mult, pilonul 1 de pensii are un deficit de 21 miliarde de lei în anul 2016 și un deficit previzionat de 28 miliarde de lei pentru finele anului 2017. Din păcate pentru România, Mihai Tudose este, din punct de vedere profesional-politic, chiar de nota zero, așa cum arată evaluarea PSD”, precizează USR.

Citiți și Care a mai puternică? Pensia de la stat sau cea de la privat? ANALIZĂ pe cifre concrete

Declarația făcută azi de Mihai Tudose: „Este vorba despre luarea unei decizii în ceea ce privește acelor sume pe care le plătesc românii azi la cele două componente (Pilonul I și Pilonul II), ambele fiind de stat, doar că una are un management privat. Acum, jumate din sume se duc la Pilonul I și jumătate la Pilonul II. S-a constatat că randamentul la Pilonul I, care are ca și reper salariul mediu pe România, este mult mai mare decât randamentul obținu la Pilonul II. Și din această cauză am solicitat – a fost și o decizie politică – Ministerului de Finanțe ca împreună cu cei de la sistemul de pensii să facă o analiză ca să vadă dacă nu cumva este oportun ca, cel puțin acum, în acești ani în care creștere economică este foarte mare, sumele care se varsă la Pilonul I să fie un pic mai mari decât cele care se varsă la Pilonul II.”

De altfel, tot astăzi, premierul a declarat că statul administrează mai bine pensiile decât privații.

 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri